Bjarne Laustsen MF(S): Så er det slut nu, desværre

Bjarne Laustsen MF(S): Så er det slut nu, desværre

24. juni 2023 - kl. 10:24 - af

I Sæby har der været slagteri i mere end 100 år, næsten 800 medarbejder mister deres job, hertil kommer mange underleverandører, desværre har Danish Crown valgt at lukke et velfungerende slagteri og fyre deres dygtige medarbejdere. Det er en privat virksomhed der sammen med deres direktion og andelshavere har truffet beslutning, vi er mange der har påpeget at det ville gå galt når man kører ca.10 Mio smågrise ud af landet hvert år i stedet for at fede dem op og slagte dem her i landet.

Det er tragisk for den enkelte, der mister sit job, og det er problematisk for bysamfundet i og omkring Sæby. I Frederikshavn Kommune er der desværre for mange virksomheder, der over de seneste år er lukket. Sæby Slagteri har betydet rigtig meget for byen, da det har brødfødt mange mennesker og sikret, at der var familier, der flyttede til byen og bosatte sig med deres børn. Nu risikerer vi, at mange af dem flytter væk, hvilket betyder færre skatteindtægter, mindre liv og færre børn og unge til at overtage faklen.

Når en stor og vigtig virksomhed lukker i et område, så bliver der normalt indkaldt til samråd og stillet paragraf 20-spørgsmål. Desværre har der været en larmende stilhed i forhold til Sæby Slagteri, hvor ikke en eneste af mine kollegaer i Folketinget har stillet spørgsmål til, hvad staten kan gøre for at hjælpe de mange mennesker, der har mistet deres job. Den fjerde statsmagt pressen, har hverken ringet til mig, eller nogen af mine kollegaer. Jeg har selvfølgelig haft kontakt til tillidsfolkene og deres fagforening NNF og fået lavet et notat der viser hvad styrelsen, jobcentrene og A-kassen kunne gøre for at så mange som muligt kunne komme godt videre, alle har gjort en kæmpe indsats, for selv om ledigheden er lav og beskæftigelsen høj og flere virksomheder mangler arbejdskraft, så er der udfordringer, mange har altid arbejdet på slagteriet, næsten 40 % af de fyrede er af anden etnisk herkomst end Dansk, op til 30 forskellige nationaliteter  havde deres arbejde der og vidner om den kæmpe indsats der har været ydet for at få nydansker i arbejde.

Danish Crown har også tilbudt, at mange ansatte på slagteriet kan få job et andet sted. Det er blandt andet sket for Emad som boede i Skagen, og er Syrisk flygtning. Han har fået job i Blans i Sønderjylland, hvor han og hans familie er flyttet hen. Frederikshavn kommune kommer til at miste indbyggere og skattegrundlag, men når man har mistet sit arbejde, er det selvfølgelig godt at man kan få et nyt, selvom der kræver at man flytter hele sin familie.

Jeg vil som nordjysk folkevalgt gerne sige tak for kampen til alle jer, der har kæmpet for Sæby Slagteri gennem årene. Men der er dog stadig mere at kæmpe for. Jeg vil følge sagen helt til dørs, så vi får hjulpet alle godt videre. Vi er jo heldigvis i en gunstig situation, alle fra Sæby Slagteri er både arbejdsomme, mødestabile og klar til at tage arbejdstøjet på. Men hvis der kommer til at mangle penge til indsatser, der bringer de ansatte videre, så vil jeg gøre mit for, at der kommer til at være nok midler til eksempelvis omskoling i de forskellige nordjyske kommuner, der udover Frederikshavn Kommune blandt andet også tæller Hjørring, Aalborg og Brønderslev. Det fortjener de ansatte på Sæby Slagteri nemlig.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bjarne Laustsen MF(S): Så er det slut nu, desværre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger