Ny leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn

Ny leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn

11. juli 2023 - kl. 8:53 - af

Efter 25 år i Center for Sundhed og Pleje i Frederikshavn Kommune skifter Lise Nepper Larsen nu job og starter pr. 1. august som leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, der hjælper børn og familier fra hjem med alkohol- og stofmisbrug. 

I Danmark vokser 109.000 børn op med forældre, der har alkoholproblemer. Det viser de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen.

Det er nogle af de børn, som Lise Nepper Larsen vil komme til at møde i sit nye arbejde som leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn. 

Hun er netop startet som leder af Barnets Blå Hus, som drives af Blå Kors Danmark og er et gratis behandlingstilbud til børn i alderen 0-13 år, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug og deres forældre.

“Jeg har altid haft et brændende ønske om at arbejde med børn og trivsel i løbet af mit arbejdsliv, så jeg glæder mig rigtig meget til at starte i Barnets Blå Hus. Jeg har allerede mødt de fantastiske medarbejdere og glæder mig til også at møde familierne”, siger Lise Nepper Larsen.

Udover Barnets Blå Hus i Frederikshavn får Lise Nepper Larsen også ansvaret for Barnets Blå Hus’ satellitafdeling på Læsø.

Stor erfaring med omsorg og trivsel

Lise Nepper Larsen kommer fra en stilling som leder af udviklingsafdelingen i Center for Sundhed og Pleje i Frederikshavn Kommune. Hun er oprindeligt uddannet social- og sundhedsassistent og har sammenlagt arbejdet i kommunen 25 år inden for blandt andet hjemmeplejen, plejecentre og rehabilitering. 

Hun har en diplomuddannelse i ledelse og har flere års ledelseserfaring med i bagagen, som hun kan drage nytte af i sit nye arbejde som leder af Barnets Blå Hus. 

“Nu har jeg arbejdet mange år inden for det kommunale felt, så jeg det vil jeg selvfølgelig kunne bruge i mit arbejde”, fortæller Lise Nepper Larsen. 

Hun vil blandt andet arbejde for at udbrede kendskabet til Barnets Blå Hus som behandlingstilbud, så endnu flere børn og familier kan få den nødvendige hjælp og støtte gennem terapiforløb, sparring og sociale aktiviteter med andre i lignende situationer.

“Der er desværre mange børn, der står uden for fællesskabet. Blandt andet de børn, der vokser op i en familie med misbrug. Vi skal både hjælpe dem her og nu med de udfordringer, de har med sig, og hjælpe dem med at søge fællesskaber i lokalområdet efterfølgende”, siger Lise Nepper Larsen. 

Lise Nepper Larsen bor til daglig i Frederikshavn sammen med sin familie. 

Fakta om Barnets Blå Hus 

  • Barnets Blå Hus drives af Blå Kors Danmark og er et behandlings- og støttetilbud for børn, unge og deres familier, der har særlige udfordringer på grund af alkohol- eller stofmisbrug i familien.
  • Barnets Blå Hus er et gratis tilbud, og man kommer der fast hver uge. Børn og familier kan komme anonymt og uden visitation fra kommunen.
  • Der er både lønnede og frivillige medarbejdere.
  • Der findes i dag syv afdelinger af Barnets Blå Hus i Frederikshavn, Aalborg, Aars, Vejle, Svendborg, Slagelse og Rønne på Bornholm. Derudover har Barnets Blå Hus i Frederikshavn en underafdeling på Læsø. 

Læs mere på www.barnetsblaahus.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny leder af Barnets Blå Hus i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger