Voergaard skruer tiden tilbage til middelalderen

Voergaard skruer tiden tilbage til middelalderen

12. juli 2023 - kl. 8:11 - af

Voergaard Slot var i begyndelsen af 1500-tallet ejet af Biskop Stygge Krumpen. Han og hans tid genopstår hvert år i uge 29, når der inviteres til Middelalderdage på Voergaard.

Det er noget helt særligt, når duften af bål, lyden af arbejdet i smedjen og synet af de mange middelalderklædte mennesker puster liv i historien om Voergaard. Hvert år i uge 29 – og også i år – befolkes Voergaard af landsknægte, håndværkere, tiggere og gøglere, når der er Middelalderdage. Tiden skrues tilbage til 1533 for at være helt præcis. Det er året før Stygge Krumpen fordrives af Skipper Clements bondehær under Grevens Fejde – og tre år før reformationen, som med ét ændrede religions- og magtforholdene i Danmark.

Frivillige skaber et af Skandinaviens største middelaldermarked

Foreningen Voergaard Levende Historie og omkring 200 aktører og frivillige skaber liv omkring slottet, når der for 21. gang afholdes Middelalderdage. Markedet er et af Skandinaviens største middelaldermarked og strækker sig over hele 8 dage: Fra lørdag d. 15. juli til og med lørdag d. 22. juli.

Tusindvis af børn og voksne lægger vejen forbi for at opleve de arbejdende boder, gøglerne og ikke mindst stemningen.

Ifølge formand for Voergaard Levende Historie, Julie Smith, er arrangementets største trækplaster da også stemningen:

”Når vi har spurgt gæsterne om, hvad de sætter mest pris på, så er svaret altid: Stemningen. Der er noget tillokkende ved duften af bål, den autentiske påklædning, middelaldermusik og den levendegørelse af historien, som det jo er. Det er lidt nemmere at forestille sig tiden i 1500-tallet, når man kan se, hvordan tøjet faktisk så ud – og hvordan håndværkerne arbejdede.”

Også i år er der udsigt til masser af god stemning. Underholdningsprogrammet er på plads, så der hver dag kan opleves middelaldermusik, gøgl og kampshow – og masser af middelalderlige boder, hvor der kan gøres en god handel.

Entréprisen er 75 kr. for alle ”over sværdhøjde” (+6 år) Middelalderdage har åbent fra 10-17 alle dage fra 15. juli til og med 22. juli.

Et eventuelt overskud fra arrangementet går dels til planlægningen af næste års arrangement samt til vedligeholdelse af Voergaard Slot.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voergaard skruer tiden tilbage til middelalderen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger