Fundet af døde hættemåger får EU-agenturet til at advarer kæledyrsejere

Fundet af døde hættemåger får EU-agenturet til at advarer kæledyrsejere

14. juli 2023 - kl. 8:51 - af

Flere hundrede døde hættemåger bl.a. i Sæby, og senest 150 døde hættemåger ved Jægerum Søpark i Jammerbugt, får nu EU-agenturet til at advarer kæledyrsejere mod fugleinfluenza.

Det falder fint i tråd med den rapport, som EU-agenturet, Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), har udgivet, der viser, at der fortsat florerer fugleinfluenza blandt havfugle i Europa.

Ifølge rapporten er der fra april til juni fundet flere tilfælde af fugleinfluenza blandt pattedyr og det er derfor vigtigt at hunde- og katteejere holde deres dyr i snor i de udsatte områder.

Man skal ligeledes holde sig fra, at fodre sine kæledyr med råt kød fra vilde eller opdrættede fugle i områder, hvor der florerer fugleinfluenza.

– Borgere skal lade fuglene ligge, man skal ikke røre ved dem. Heller ikke hunde. Det kan være en potentiel smittespreder, så opfordringen er, at lade være med at få hundene til at gå i de døde fugle, det vil sige at holde dem i snor, har veterinærchef Flemming Kure Marker fra Fødevarestyrelsen Nordjylland tidligere sagt til TV2 Nord.

I Polen er der påvist smitte blandt 24 huskatte og en ørkenlos i fangenskab. Nogle af dem udviklede alvorlige symptomer, der i de værste tilfælde havde en dødelig udgang.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fundet af døde hættemåger får EU-agenturet til at advarer kæledyrsejere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger