Politiet gør status på Skagen-uge

Politiet gør status på Skagen-uge

24. juli 2023 - kl. 13:09 - af

Nordjyllands Politi har i løbet af uge 29 haft en særlig sommer-indsats i og omkring Skagen med en øget tilstedeværelse. Den har blandt andet bestået af en pop up-politistation på en central beliggenhed på havnen samt øget patruljering både til lands og til vands. Og nu gør den ansvarlige leder, politikommissær Michael Karstenskov, status på ugens indsats.

Nordjyllands Politi har hen over ugen optaget tre tilfælde af anmeldelser om vold, ligesom politiets patruljer har sigtet syv personer for at overtræde ordensbekendtgørelsen primært i forhold til uorden. 

Der har også været ni tilfælde af overtrædelse om lov om euforiserende stoffer, og endvidere er der blevet sigtet otte personer for spirituskørsel, og en person blev desuden sigtet for at køre i påvirket tilstand af euforiserende stoffer. 

Sigtelserne er jævnt fordelt mellem fastboende og turister. 

”En sigtelse vil altid været en for meget, og vold er alvorligt, og vi efterforsker naturligvis sagerne, så vi kan få de skyldige stillet til regnskab,” siger politikommissær Michael Karstenskov, som om spritsagerne tilføjer:  

”Og at køre bil i påvirket tilstand er farligt, så vores opfordring er klokkeklar: Lad nu bilen stå, hvis du har drukket.” 

Færre sigtelser – patruljering hele døgnet 

Når det er sagt, så kan politikommissæren dog konstatere, at ugen har givet anledning til færre sigtelser end de tidligere år. 

”Det glæder jeg mig naturligvis over – for det betyder, at det store flertal har haft en tryg og god ferieuge i Skagen.” 

Michael Karstenskov tilskriver det lave antal sag en kombination af en proaktiv og synlig patruljeindsat hele døgnet samt et solidt og tæt samarbejde med butikker og restauratører i hele Skagen – om end helt andre forhold som den svenske og norske kurs kan have haft en vis betydning.  

”Vi har haft en god dialog med mange forretningsdrivende, og de har til os kunnet berette om en travl uge, men uden det store behov for politiets indgriben.”  

Evaluering af indsatsen 

Nordjyllands Politi skal efterfølgende evaluere hele ugens indsats, og det skal i den forbindelse overvejes, hvorvidt de nye tiltag som f.eks. anvendelse af patruljer på løbehjul samt til vands skal gentages til næste år. 

”Borgerne tog i hvert fald positivt imod vores nye form for patruljering og vores pop-op politistation – så det vil naturligvis indgå i vores overvejelser, når vi skuer næste års trygheds-indsats sammen,” afrunder Michael Karstenskov.   

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet gør status på Skagen-uge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger