Vækstspor rummer potentialer for vækst og jobskabelse

Vækstspor rummer potentialer for vækst og jobskabelse

25. juli 2023 - kl. 6:56 - af

I Frederikshavns Kommunes udarbejde forslag til planstrategi for perioden 2024-2028 peges bl.a. på, at kommunen har 4 betydelige vækstspor, der hver især rummer potentialer for vækst og jobskabelse.

Det gælder det maritime område, det grønne område med energi og recycling, fødevarer samt turisme og oplevelser.

Det maritime område har stærke erhvervshavne som omdrejningspunkt og består af over 150 maritime virksomheder. Det grønne område med energi og recycling, hvor omstillingen på energiområdet og potentialet i Recycling City udgør afsættet for vækst. Der nævnes turisme og oplevelser, som har en solid forankring med de mange gæster, kommunen hvert år tiltrækker og servicerer. Endelig nævnes fødevarer, hvor fiskeri, landbrug og tilhørende industrivirksomheder udgør rygraden.

Fællesskabernes stærke kræfter

I potentialerne for de kommende år peges der på, at ”vi skal gøre brug af fællesskabernes stærke kræfter og skabe anledninger til at danne nye fællesskaber og nye relationer for på den måde at skabe endnu flere muligheder for både vores borgere, tilflyttere og gæster.”

Videre hedder det: ”Når vi ser på virkeligheden, gør vi det med et globalt udsyn. Vi har stærke internationale forbindelser, og dem vil vi styrke for at skabe lokal udvikling. Vi tager et bæredygtigt ansvar for at bidrage til en udvikling, der gavner både klimaet, kloden og vores lokalsamfund. Vi ser det som vores forpligtelse og som en mulighed at arbejde aktivt med FN’s Verdensmål.”

Det slås endvidere fast, at ”vores vigtigste ressource er de mennesker, der bor, arbejder og er gæster i vores kommune. Hver for sig kan vi meget. Sammen kan vi gøre det umulige. Det gør vi igen og igen. Vi er gensidigt afhængige, og vi udvikler bedst vores lokalsamfund gennem samarbejde. Vi er én kommune med mange kræfter!”

Det understreges, at ”vi har brug for kontinuerligt at udvikle vores evner til at interagere med resten af verden, fordi det er vigtigt for udviklingen af vores lokalsamfund.”

Forslaget er offentligt tilgængeligt på https://www.frederikshavn.dk/media/ig4n24sq/planstrategi-muligheder-for-v%C3%A6kst-muligheder-for-mennesker_2024-2028.pdf frem til den 26. september.

Tekst: Per Rye

 

 

 

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vækstspor rummer potentialer for vækst og jobskabelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger