Lær og leg livredning med børnene

Lær og leg livredning med børnene

26. juli 2023 - kl. 8:09 - af

Tirsdag den 25. juli er det World Drowning Day, og efter en badesæson med flere alvorlige hændelser og fatale drukneulykker opfordrer TrygFondens kystlivreddere alle til at bruge den internationale drukneforebyggelsesdag til at tale med deres børn og deres nærmeste om livredning – og meget gerne prøve livredning af.

Set i lyset af en badesæson med flere druknede blandt badende, opfordrer livredderne alle, der holder ferie i Danmark, og danskere på ferie i udlandet til at bruge den internationale World Drowning Day – eller Drukneforebyggelsesdag, som vi kalder den i Danmark – til at lære og lege livredning med deres børn og deres nærmeste.

– I denne sommer har vejret flere gange skabt farligere badeforhold end normalt. Det gør det endnu mere vigtigt, at vi lærer at svømme og begå os i vand. Vi har derfor udviklet en række vandøvelser, som man kan lege og have det sjovt med sammen med sine børn, samtidig med at man styrker deres svømme- og vandfærdigheder og i det hele taget gør dem mere sikre og trygge i vandet, siger Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

– Alle er velkomne til at komme forbi vores livreddertårne og tale med livredderne om, hvordan man kan lege og træne livredning med sine børn – eller udfordre og udvikle sine egne færdigheder i vand. Livredderne har også et aktivitetshæfte til børn, hvor der er forslag til øvelser. Øvelserne kan bruges både ved stranden og i svømmehallen, så er man mere til en tur i svømmehallen, skal man endelig gøre det, siger Anders Myrhøj.

Leg og lær livredning i svømmehallen eller ved stranden

På Respektforvand.dk kan du se et kort over, hvilke svømmehaller, havne- og friluftsbade der har et særligt mini-livreddertårn fra TrygFonden fyldt med ægte livredderudstyr, som man kan lege og lære livredning med. Ved tårnene er der også forslag til øvelser. Se kortet her – og vælg ”Livreddertårn i svømmehal”: https://www.respektforvand.dk/forebyg-ulykker/find-livreddere. På kortet kan du også se, hvilke strande TrygFondens livreddere holder opsyn med.

Er man ikke i nærheden af en af de svømmehaller, hvor TrygFondens mini-livreddertårne findes, eller et af de badesteder, TrygFondens livreddere er til stede, kan man også finde gode og sjove øvelser til at lege og lære livredning på Respektforvand.dk: https://www.respektforvand.dk/goer-livredning-til-en-leg

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lær og leg livredning med børnene' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger