Barnets Blå Hus søger om kommunal medfinansiering

Barnets Blå Hus søger om kommunal medfinansiering

6. september 2023 - kl. 6:19 - af

Barnets Blå Hus hører under Blå Kors Danmark og er et tilbud for børn og unge op til 13 år fra hjem med misbrugsproblemer samt deres familier.

Barnets Blå Hus er i Frederikshavn placeret Vrangbækvej 115 (nær Bangsbo stadion).

Barnets Blå Hus arbejder i snitfladen til både dagtilbuds-, skole- og familieområdet, idet det drejer sig om et forebyggende, sundhedsfremmende og behandlende tilbud med anonymitet og uden henvisning. Tilbuddet har eksisteret i Frederikshavn Kommune siden 2016 og bygger på en grundfinansiering fra Social- og Boligstyrelsen for 4 år ad gangen. De første 4 år var de alene finansieret af midler fra Social- og Boligstyrelsen.

Den næste grundfinansiering for årene 2020-23 var betydeligt lavere end det ansøgte og den tidligere bevilling. Samtidig oplevede Barnets Blå Hus en markant tilgang i henvendelser. Derfor ansøgte man om en kommunal medfinansiering på 294.114 kr. årligt for årene 2021-2022-2023. Børne- og Ungdomsudvalget bevilgede denne medfinansiering fra dispositionspuljen i december 2020.

Nu har Barnets Blå Hus rettet henvendelse med en ansøgning om kommunal medfinansiering for årene 2024-27.

Konkret ansøger Barnets Blå Hus om 295.436 kr. årligt. Barnets Blå Hus forventer, at grundfinansieringen igen vil være reduceret og ikke står mål med det behov, der er.

Den eventuelle kommunale medfinansiering vil blive anvendt til lønmidler til 14 ugentlige psykoterapeuttimer, hvilket vil give mulighed for en ekstra terapeutisk børnegruppe og til en social aktivitet med terapeutisk effekt. Desuden til lønmidler til 4 ugentlige konsulenttimer til kommunens frontpersonale, som f.eks. lærere, pædagoger, dagplejere, sundhedsplejersker, rusmiddelcentret samt socialrådgivere.

Som et appendiks til ansøgningen fremlægger Barnets Blå Hus også et forslag om kommunal medfinansiering af en ekstra indsats i Skagen. Barnets Blå Hus har fået positive tilkendegivelser fra en privat fond, der vil finansiere en indsats under forudsætning af, at kommunen også bidrager.

Oplægget er, at Frederikshavn Kommune finansierer 1/3 af indsatsen, svarende til 82.291 kr. årligt i 4 år.

Med den nuværende økonomiske situation i indeværende og kommende år ser Center for Familie sig ikke i stand til at bevilge de ansøgte midler inden for rammen.

Center for Familie indstiller forud for mødet, at ansøgningen ikke imødekommes.

Links, hvor der kan læses mere om Barnets Blå Hus i Frederikshavn:

https://www.blaakors.dk/vores-arbejde/hjaelp-til-boern-og-familier-fra-hjem-med-misbrug/frederikshavn

 

https://www.blaakors.dk/vores-arbejde/barnets-blaa-hus-hjaelp-til-boern-og-familier-fra-hjem-med-misbrug/barnets-blaa-hus-1

 

https://www.blaakors.dk/stoet-os/virksomheder

 

En kommentar til “Barnets Blå Hus søger om kommunal medfinansiering” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Barnets Blå Hus søger om kommunal medfinansiering”

  • Børne- og Ungdomsudvalget besluttede: udvalget ønsker at modtage en evaluering af resultater og indsatser fra de forgangne år, hvor der er givet tilskud. Udvalget ønsker, at bevillingen på 295.436 kr. bevilges fra udvalgets dispositionspulje i årene 2024-27. Pengene overføres til Center for Familie i perioden. Udvalget påpeger, at indsatsen i Skagen forventes finansieret fra Center for Families budget.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Barnets Blå Hus søger om kommunal medfinansiering' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger