147.833 krydstogtgæster besøgte Skagen i 2023

147.833 krydstogtgæster besøgte Skagen i 2023

11. november 2023 - kl. 7:37 - af

Krydstogtsæsonen i Skagen er slut. Første anløb var den 14. maj og sæsonen sluttede forleden, den 7. november, da det 61. krydstogtskib i 2023, forlod Skagen Havn.

“Sæson 2023 har været meget mere travl end i 2022. Både fordi, vi har haft mange flere anløb, men også fordi skibene i år har været fyldt op til næsten maks. kapacitet, så der er derfor også solgt mange flere ture end sidste år, så det har været ikke blot en god men en rigtig god sæson i 2023″ fortæller Cruise Manager, Anne Sofie Rønne Jensen (Fie) til SkagensAvis, og hun fortsætter: Mange rederier, der har anløbet Skagen i årevis, vælger stadig Skagen til, og det er vi glade og taknemmelige for. På grund af krigen i Ukraine har vi både mistet, men også fået nye kunder. Nogle rederier har valgt hele området fra da, de ikke kan sejle til Sankt Petersborg, mens andre har lavet nye ruter, der kommer til bl.a Skagen.”

Af de mange gæster er langt de fleste fra Tyskland, med England, USA, og Italien på de næste pladser.

Karen Christine Steenberg, Junior Cruise Manager fortæller: ”Vi arbejder målrettet på at tiltrække flere krydstogtgæster til vores område, og vi er meget tilfredse med, at der i år har været flere end 147.000 gæster. I 2022 var der 81.000 gæster med krydstogtskibene. Hvis man ser på de forskellige nationaliteter, har vi denne sæson haft besøg af 128 nationer, hvor tallet i 2022 var 120.”

Da sæsonen startede tilbage i maj måned var der anmeldt 70 anløb. Desværre “blæste” 9 anløb væk, mens 2 ikke kom p.g.a tekniske problemer. Det blev til 2 ekstra anløb, der var “blæst” væk på andre destinationer og derfor kunne anløbe Skagen. Dermed blev det som skrevet til 61 anløb i sæsonen.

“AIDAnova” havde den 2. august det højeste antal passagerer med, nemlig 6635. I den modsatte ende af tabellen finder vi Sea Cloud Spirit med blot 67 gæster ombord!!

“AIDAnova” var også det skib der var her flest gange i løbet af sæsonen, nemlig 12. 7 gange var der to anløb på samme dag.

12 gange var der “first call” d.v.s at det var første gang skibet besøgte Skagen, og det betød at der var plaketteceremoni ombord. Når skibet sejlede spillede enten Tordenskioldsgarden eller Musikkorps Sæby ved afsejlingen. Tre gange i løbet af sæsonen var det lokale mandskor “Gasterne” ombord på Star Legend for at underholde gæsterne.

Alt i alt er Cruise Manager Anne Sofie Rønne Jensen godt tilfreds med sæsonen siger afslutningsvis;

”Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra attraktioner og byens erhverv, og det er naturligvis glædeligt. Vi ser allerede nu frem til sæson 2024, som starter i maj.” 

 

 

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '147.833 krydstogtgæster besøgte Skagen i 2023' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger