Telemaster i Ålbæk, Strandby, Thorshøj og på Sæby Havn

Illustrationsfoto.

Telemaster i Ålbæk, Strandby, Thorshøj og på Sæby Havn

12. januar 2024 - kl. 6:32 - af

Frederikshavn Kommune har modtaget flere henvendelser om opsætning af nye telemaster samt erstatning af eksisterende master med nye, højere master. De forespurgte lokationer forudsætter ny lokalplanlægning. Plan- og Miljøudvalget har ansøgningerne på dagsordenen for udvalgets møde den 15. januar.

For at fremme den digitale infrastruktur og understøtte kommunens mobildækning foreslår den kommunale administration, at der udarbejdes én samlet lokalplan for de fire placeringer. Lokalplanen udarbejdes af administrationen.

De gældende kommuneplanrammer giver mulighed for at opføre telemaster for de 4 placeringer. Der skal derfor ikke udarbejdes nyt kommuneplantillæg.

Forud for mødet indstiller Center for Teknik og Miljø, at der igangsættes lokalplanlægning for de pågældende lokaliteter, og at administrationen udarbejder lokalplan og eventuel miljøvurdering, samt at ansøgerne anmodes om nødvendig teknisk bistand, visualiseringer mv.

De 4 placeringer er:

  • Hjørringvej 220a i Thorshøj, hvor der planlægges med en ny gittermast på 48 meter ved boldbanen
  • Ravmarken 8 Strandby. Den eksisterende gittermast på 33 meter, som står ved Varmeværket, ønskes udskiftet med en ny mast på 48 meter. Masten ønskes som udgangspunkt placeret ca. 5 meter fra eksisterende mast
  • Sæby Havn. Søredningstjenestens placering af antenner er blevet opsagt (sidder pt. på en skorsten, som skal nedrives). Det vurderes mest hensigtsmæssigt at erstatte redningsstationens 18 meter høje mast (Havnen 20), som er ejet af Kystredningstjenesten (Forsvaret). Masten vil kræve en højde på minimum 36 meter; dog vurderes det hensigtsmæssigt, at der tillades en mast på 42 meter for at fremtidssikre optimalt signal på både land og vand. En ny mast placeres 5 meter fra den eksisterende, da redningsstationens antenner ikke kan nedtages midlertidigt
  • Skiveren Camping, Råbjerg/Ålbæk. Eksisterende dækning af området er opsagt, og Hjørring Kommune planlægger at opsætte ny mast, som placeres for langt mod syd til at kunne sikre optimal dækning i området omkring Skiveren Camping. En ny gittermast på 42 meter ønskes placeret tæt ved administrationsbygningen for Skiveren Camping. Endelig placering er ikke fastlagt, og der vil blive stillet krav til visualiseringer for forskellige placeringsmuligheder for at imødekomme områdets særlige landskabskarakter mv.

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Telemaster i Ålbæk, Strandby, Thorshøj og på Sæby Havn” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Telemaster i Ålbæk, Strandby, Thorshøj og på Sæby Havn”

  • Af referat fra mødet fremgår det, at sagen blev godkendt. Det præciseres samtidig, at lokalplanlægningen igangsættes uden foroffentlighedsfase

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Telemaster i Ålbæk, Strandby, Thorshøj og på Sæby Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger