Kiropraktor Scott Torkelsen deltager ved EM i Paragliding

Kiropraktor Scott Torkelsen deltager ved EM i Paragliding

30. april 2024 - kl. 13:41 - af

De færreste er måske klar over, at Nordjylland er indehaver af hele to EM finalister indenfor sportsgrenen paragliding. Men dette er ikke desto mindre tilfældet.
Scott S. Torkelsen, som de fleste kender som dygtig kiropraktor og indehaver af Kiropraktisk Klinik Sæby, har netop kvalificeret sig til at deltage ved dette års EM i paragliding.
Sammen med Peter L. Gade fra Frederikshavn, skal Scott repræsentere Danmark når EM i paragliding løber af stablen i Málaga, Spanien fra den 21. maj – 1. juni 2024.

Paragliding – en kombination af naturoplevelser og adrenalin
Paragliding er en luftsport, som vinder stigende indpas i Danmark. En paragliderpilot flyver under en stor skærm som minder om en faldskærmsskærm. For at danne opdrift kan piloten springe fra skrænt eller bjergkant, eller ved brug af et spil eller en lille motor, placeret på pilotens ryg.
I Danmark foregår flyvning ofte ved kystvendte skrænter da netop skrænterne skaber en opadgående vind.

Erfarne EM finalister
Både Scott Torkelsen og Peter L. Gade har fløjet i mange år – og faktisk har de to piloter sammen været med til at starte PGNord (Paragliding Nord) tilbage i 1992.
Konkurrenceflyvning er dog på ingen måde nyt for Scott Torkelsen. Den kompetente pilot har dyrket sporten i hele 36 år og har deltaget i en lang række Verdensmesterskaber, Europamesterskaber og andre konkurrencer.
Men for Peter L. Gade er dette første gang, han deltager i et EM.

Ydmyg og beskeden nordjyde
At Scott Terkelsen er sluppet gennem nåleøjet og kvalificeret sig til et EM, er i sig selv imponerende. At han så oveni dét gør det i en alder af 66 år, gør det blot endnu mere imponerende.
Den habile paragliderpilot ønsker dog ikke at tiltrække sig for megen opmærksomhed eller gøre meget væsen af sig. Som han selv siger, er han nok meget ”dansk” og bryder sig ikke om at ”blære sig med sine præstationer”.

Fokus på sikkerheden indenfor sporten
Scott Torkelsen har som sagt en lang paragliding karriere bag sig. I 1996, da sporten stadig var ny i Danmark, kom han på det danske paraglider landshold – og sidenhen kvalificerede den dygtige sportsudøver sig til en lang række internationale konkurrencer, hvor han har repræsenteret Danmark på fineste vis.
For Scott Torkelsen har fokus altid været på sikkerheden indenfor sporten – og da Scott brækkede ryggen under en flyvning, blev dette fokus blot bestyrket.
I 8 år satte Scott sin aktive karriere i bero og arbejdede i stedet hårdt på at forbedre sikkerheden indenfor den sport, han brænder så meget for.

Et farvel til konkurrenceflyvning på højeste plan
Indenfor de sidste år har den erfarne pilot droslet ned på sin professionelle paraglider karriere.
Da Scott deltog i VM i Argentina i 2021, blev dette hans definitivt sidste VM i en imponerende række af VM deltagelser.
Når Scott inden længe rejser til Spanien for at deltage i EM, er det med en beslutning om at dette bliver hans afskedskonkurrence på eliteniveau.
Den ydmyge nordjyde fortæller, at han ikke har forventninger om, hvilken placering han får i Spanien – men når han en Top 50 placering, vil han være tilfreds.
For Scott Torkelsen er det nu tid til at lade de unge talenter træde ind på konkurrencescenen og repræsentere Danmark og vise hvilke talenter, det lille land i nord besidder.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kiropraktor Scott Torkelsen deltager ved EM i Paragliding' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger