Guidet byvandring i Sæby om Nazismens ofre

Guidet byvandring i Sæby om Nazismens ofre

6. maj 2024 - kl. 15:10 - af

Vidste du, at besættelsestiden også kostede liv i Sæby? Denne lidt ukendte og tragiske side af Sæbys historie kan du høre nærmere om på Kystmuseets guidede byvandring søndag den 12. maj. Her fortæller museets formidler om besættelsestiden i Sæby samt om de sæbynitter, der mistede livet som følge af nazismen.

Under besættelsestiden blev Sæby et yderst strategisk sted for modstandsbevægelsen, der brugte havnen som flugtrute til Sverige. Denne aktivitet var ikke helt ufarlig og førte blandt andet til, at Gestapo i januar 1945 lavede en aktion i byen.

Dette fortæller Kystmuseets formidler mere om på en guidet byvandring i Sæby, hvor du også kan få et indblik i de historiske spor, som besættelsen har efterladt i byen samt de skæbnefortællinger, der knytter sig til de sæbynitter, der blev ofre for nazismen. Undervejs er der stop ved de lokationer i Sæby, hvor de samme sæbynitter boede eller sidst opholdt sig under besættelsestiden.

Én af de centrale skæbnefortællinger relaterer sig blandt andet til en lokation på Søndergade, hvor Søren Christian Serup boede. Serup var færdselsbetjent og hans modige indsats i modstandsbevægelsen førte til hans alt for tidlige død i koncentrationslejren. Søren Christian Serups tragiske historie er et blandt mange vidnesbyrd om ofrene for frihedskampen.

Turen begynder ved Kystmuseet Sæby og rundes af omkring Skolegade. Efterfølgende er der mulighed for at følges tilbage til museet.

Arrangementet finder sted søndag den 12. maj fra kl. 14:00-ca. 15:00.

Pris for voksne kr. 95, børn kr. 35.

Billetter kan købes på Kystmuseet Sæby eller online via Kystmuseet.dk

(Foto: På billedet ses Søren Christian Serup)

“Nazismens ofre” er en del af et større projekt, hvor Kystmuseet vil lægge mindesmærker i form af snublesten (de såkaldte Stolpersteine) for ofrene i hele Frederikshavn Kommune. Du kan høre mere om projektet og mindesmærkerne, når vi går i fodsporene på nazismens ofre.

Besøg også gerne Kystmuseets aktuelle udstilling “Nazismens ofre – 39 skæbnefortællinger” på Kystmuseet Bangsbo Fort.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Guidet byvandring i Sæby om Nazismens ofre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger