Telenor forbedrer netværket flere steder i Frederikshavn Kommune

Illustrationsfoto.

Telenor forbedrer netværket flere steder i Frederikshavn Kommune

16. maj 2024 - kl. 8:03 - af

Telenor har moderniseret tre mastepositioner i Frederikshavn Kommune og udstyret dem med den nyeste 5G-teknologi. Borgere og besøgende nær Frederikshavn Sygehus, Voerså og Lyngså kan derfor glæde sig over endnu hurtigere internetforbindelse derhjemme og på farten.

Telenor er i fuld gang med en gennemgribende opgradering af sit netværk, der er Danmarks største med 4.200 mastepositioner fordelt ud over hele landet. Senest er turen kommet til Frederikshavn Kommune, hvor tre mastepositioner er blevet udstyret med den lynhurtige 5G-teknologi.

De nye opgraderinger er beliggende på Vestergade ved Frederikshavn Sygehus, Kringelhedevej i Voerså og Sdr. Kirkevej ved Lyngså.

”De seneste år har vi i Telenor investeret massivt i vores digitale infrastruktur, så den fortsat kan håndtere en sikker drift af danskernes hverdag. Det er nødvendigt at fremtidssikre vores mobilnetværk med 5G, når vi ser på danskernes dataforbrug, der alene sidste år steg 17 %,” udtaler Jesper Mølbak, som er netværksekspert i Telenor.

Han forklarer bl.a. stigningen i dataforbrug med, at flere bruger mobilnetværket til at få internet i hjemmet, hvor streaming sluger stadig mere af danskernes tid og data:

”5G giver ikke bare forbedret mobildækning på mobilen. Teknologien er også et stærkt alternativ til fiber og andre kablede internetforbindelser, når man skal have internet i hjemmet. Med 5G-internet får man et trådløst netværk med lynhurtig installation og uden bøvl med teknikerbesøg. Desuden kan det dække en hel families behov med høj grad af fleksibilitet, fordi 5G-internet bl.a. nemt kan tages med i sommerhus.”

Det væsentligste element i Telenors netværksmodernisering er udrulningen af 5G. Som den nyeste generation af mobilnetværket muliggør 5G hurtigere og større dataoverførsler end tidligere. Sideløbende opsætter Telenor nyt antenneudstyr, der skal øge kapaciteten i den eksisterende 4G-teknologi, som fortsat benyttes af mange danskere.

Mastepositionerne i Frederikshavn Kommune er blot få ud af mange, som de seneste år er blevet opgraderet til 5G-teknologien. Telenor forventer at have et fuldt moderniseret og landsdækkende 5G-netværk i sommeren 2024.

Tre spørgsmål om 5G

Hvad er 5G?

5G er den femte generation af mobilnetværket og er dermed en videreudvikling af den eksisterende 4G-teknologi til trådløse forbindelser. 5G gør det muligt at transportere langt større datamængder end tidligere, og teknologien er derfor nødvendig for at kunne håndtere vores stigende dataforbrug. På sigt vil 5G også byde på endnu lavere forsinkelse i netværket (målt helt ned i ganske få millisekunder), hvilket bl.a. vil være relevant for online gaming og virksomheder, som dermed kan køre deres produktion via 5G fremfor kablet internet.

Er 5G nødvendigt, når 4G er så hurtigt?

Ja. 4G er godt og hurtigt, men danskernes stigende mobil- og dataforbrug betyder, at der i fremtiden bliver brug for mere kapacitet i mobilnetværket. 5G er meget hurtigere end 4G og kan også i højere grad håndtere mange enheder, der er tilsluttet på samme tid. Samtidig giver 5G’s hastigheder og lave forsinkelse mulighed for at udvikle nye tjenester og services, som vi sikkert vil tage for givet i fremtiden.

Er 5G kun nyttigt i byerne?

Nej. Selvom 5G giver gode og stabile forbindelser i områder med mange mennesker, er teknologien også egnet til områder med kun få beboere. Takket være de store mængder data, der kan overføres med 5G, er teknologien velegnet som erstatning for kobber- eller fibernetværk og kan således bruges som stabil internetforbindelse til en hel husstand.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Telenor forbedrer netværket flere steder i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger