VM-bannere får nyt liv

VM-bannere får nyt liv

30. maj 2024 - kl. 6:14 - af

Hele Arena Nord i Frederikshavn og Boxen i Herning var klædt i farverige bannere, da kvindernes håndbold-VM blev afviklet i december 2023. Nu bliver materialet genanvendt til hængekøjer, indkøbsnet og sækkestole.

Kort vej fra idé til produkt

Hos den socialøkonomiske Topvirk i Frederikshavn er der aldrig langt fra tanke til handling. Da virksomhedens direktør Ole Jensen fik et tilbud fra DanskHåndbold og Arena Nord om at aftage de mange bannere kvit og frit, sagde han og værkfører Allan Eckhardt hurtigt:

  • Ja, tak vi skal nok finde på noget at bruge bannerne til. Vi involverede derfor vores ansatte i at udvikle idéer til nye designs, og nu er vi klar med en lille produktserie bestående af hængekøje, strandtaske, sækkestol og en puf til at hvile benene, siger Topvirks direktør, Ole Jensen.

Når man er ansat i Topvirk, skal man være fleksibel og god til at multitaske. Topvirk skaber arbejdspladser til mennesker med behov for ansættelse på særlige vilkår. Virksomheden beskæftiger pt. fem ordinært ansatte og 22 fleksjobbere, der leverer ydelser og løsninger til erhvervslivet. En er dem er Anja.

  • Vi snakker ikke sygdom. Vi fokuserer på, hvad du kan og ikke, hvad du ikke kan. Vi er holdspillere. Vi passer på hinanden, og vi hjælper hinanden, siger Anja.

Hun arbejder 20 timer om ugen og har været ansat hos Topvirk i 10 år, efter hun fik en arbejdsskade på slagteriet.

Bæredygtighed på tre bundlinjer

Hos Topvirk arbejder man med mange forskellige materialer, og virkomheden producerer selv stellet til hængekøjen af stål, der er til rest fra den lokale virksomhed Dansk Stål Design. De små rester af bannerne ender som granulat og genanvendes i produktionen af lydisolerende akustiklofter hos Hz Acoustic i Frederikshavn.

  • Vores formål i Topvirk er at skabe så mange arbejdspladser som muligt til mennesker, som på den ene eller anden måde er ”ramt af livet”. Vi arbejder ud fra princippet om, at vi skal bidrage til social ansvarlighed, være bæredygtige og have værdi på bundlinjen. Det lever vi op til i dette samarbejdsprojekt, som vi er meget stolte af at være med i, siger Ole Jensen, direktør i Topvirk.

Hos DanskHåndbold er man også optaget af at bidrage til en mere bæredygtig fremtid gennem konkrete handlinger:

  • Vi meget glade for at se de flotte produkter, der er lavet af aflagte VM-bannere i de to værtsbyer. Vi kan desværre ikke selv genbruge bannerne, og derfor er det ekstra dejligt at kunne give dem videre, så de kan bruges kreativt til at lave nye produkter, siger Ann Lykke Davidsen, chef for kommunikation, marketing og bæredygtighed hos DanskHåndbold.

Hos Topvirk er der stor glæde over, at et ægtepar allerede har bestilt sækkestole til deres tre børnebørn, og værkfører Allan Eckhardt satser på at sætte produktionen i gang snarest.

For mere info: https://topvirk.dk/

FAKTA

Den socialøkonomiske virksomhed Topvirk har eksisteret siden 2012, og formålet med virksomheden er at skabe jobs til mennesker med behov for ansættelse på særlige vilkår, og udbrede kendskabet til det rummelige arbejdsmarked. Virksomheden beskæftiger bl.a. mennesker i fleksjob og afvikler i samarbejde med Frederikshavn Kommune jobrettede kursusforløb, der skal hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i gang igen.

Virksomheden har 15 værksteder og udvikler individuelle løsninger indenfor følgende forretningsområder:

  • Maling & lakering
  • Tryk & broderi
  • Produktion & montage
  • Lagerhotel
  • Bogholderi & administration
  • Web Design & Online Marketing

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'VM-bannere får nyt liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger