Herreklubben besøgte Sæby Modelflyveklub

Herreklubben besøgte Sæby Modelflyveklub

1. juni 2024 - kl. 14:55 - af

Medlemmerne af Herreklubben Ældre Sagen Sæby fik en spændende oplevelse torsdag. Samlet havde 22 medlemmer tilmeldt sig arrangementet på Sæby Modelflyveklubs fine anlæg på Ørhedevej.

Her kunne flere medlemmer af klubben fortælle om deres sport, og de mange fine modelflyvemaskiner, som de ejer hver især. Klubbens danmarksmester Søren Jensen fremviste sin svævemaskine med et samlet vingefang på 3,9 meter og en vægt på under 1,5 kg. Samtidig fik medlemmerne af Herreklubben information om noget af teknikken fra styrepulten til batterier, motor osv. og demonstreret, hvor hurtigt svæveflyvemaskinen letter fra jorden, og igen lander flot i det tætklippede græs.

Sæby Svæveflyveklub blev etableret omkring 1980, og medlemmerne mødes hver onsdag eftermiddag, hvis ellers vejret tillader. Og gerne lørdag/søndag formiddag. Om vinteren bygges og vedligeholdes i sløjdlokalet på Sæbygårdskolen.

Kjeld Mortensen viste de fremmødte nogle af hans egne maskiner. Nogle er bygget op som et færdigt indkøbt samlesæt. Andre er startet helt fra bunden med at save alle delene ud af egnet træ. Andre er bygget op i skum, og monteret med diverse udstyr som motor, styregrej osv.

Både Søren og Kjeld viste hvordan de kan styre de forskellige maskiner med start, akrobatik i luften og efterfølgende en flot kontrolleret landing.

Alle skal igennem en uddannelse, som ender med et certifikat, som giver ret til at flyve. Alle er velkommen til at kikke forbi og høre mere om klubben. Efter fremvisningen takkede Ole Berg instruktørerne for den fine gennemgang og demonstration, hvorefter klubbens medlemmer samledes i Manegen til smørrebrød og fælles hygge.

Herreklubben holder nu sommerferie, og starter op igen torsdag, den 1. august med et arrangement i Nellemanns Have.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Herreklubben besøgte Sæby Modelflyveklub' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger