Kommunal velfærdsalliance med DBU frem til 2027

Arkivfoto

Kommunal velfærdsalliance med DBU frem til 2027

6. juni 2024 - kl. 14:34 - af

Hvis Kultur- og Fritidsudvalget på udvalgets næste møde den 11. juni følger en indstilling fra Center for Kultur og Borgerservice, at beslutter udvalget, at Frederikshavn Kommune indgår en ny 3-årig velfærdsalliance med DBU (Dansk Boldspil Union). Udgiften vil i så fald blive finansieret indenfor udvalgets frie midler.

På udvalgets møde i november 2023 blev det besluttet at indgå en ny velfærdsalliance med DBU indenfor de økonomiske rammer, der er afsat til den hidtidige aftale. Udvalget tilkendegav desuden et ønske om, at Idrætssamvirket involveres i udarbejdelsen af en ny aftale.

Den kommunale administration har været i dialog med DBU med henblik på at få lavet en ny aftale inden for de rammer, som udvalget har fastsat.

Desuden har alle Frederikshavn Kommunes 18 registrerede fodboldklubber samt Idrætssamvirket været indbudt til møde om drøftelse af indholdet til en kommende velfærdsaftale. På mødet blev klubberne præsenteret for et oplæg af DBU’s kommunekonsulent.

En del af noget større

Den nye velfærdsalliance består af 5 EDANS-indsatser (En Del Af Noget Større):

  • Fodboldlounge: Etablering af et fælles møde mellem de involverede parter i at skabe de bedste forhold for fodbolden i Frederikshavn Kommune
  • Børnefodbold: Med udgangspunkt i DBU’s strategi for Børnefodbold afsættes der opsøgende ressourcer målrettet de lokale klubber i Frederikshavn Kommune, så børnefodbolden i kommunen styrkes og udvikles og bliver en del af DBU’s ambition om at skabe Verdens bedste Børnefodbold
  • Pige- og kvindeindsats: Med udgangspunkt i de lokale klubber er det ambitionen at få flere piger og kvinder ind i fodbolden og sportens inkluderende fællesskaber
  • Frivillighed: Understøttelse og udvikling af klubbernes frivillighedsmiljøer med udgangspunkt i DBU Jyllands effektfulde frivillighedsindsats ”Flere Hænder”
  • Sundhedsspor: Udvikle fleksible fodboldtilbud for særlige målgrupper, med fokus på at skabe nye sunde og inkluderende fodboldfællesskaber, i samarbejde med lokale aktører og fodboldklubber.

DBU-standard

I den hidtidige velfærdsallianceaftale har der været 3 EDANS-indsatser: Pigefodbold, Børnefodbold samt Klubudvikling & Frivillighed.

I perioden 2020-2024 har der været en medlemsfremgang på 6,75%, heraf en fremgang på 9,79% for pigefodbold og en samlet fremgang i børnefodbold på 16,24%.

DBU vil i aftaleperioden afvikle to eliteaktiviteter i kommunen. Frederikshavn Kommune har i øjeblikket to baner, der lever op til DBU-standard.

Udgiften for deltagelse i den foreslåede Velfærdsalliance for 2024 og frem er 63.938 kr. i 3 år, i alt 191.814 kr. Den tidligere aftale løb over 4 år med en årlig udgift på 63.938 kr. pr. år. I alt 255.752 kr.

Der har ikke været afsat fast budget til finansiering af Velfærdsalliancen i den forløbne periode, hvorfor den er finansieret fra år til år indenfor udvalgets samlede ramme. Ved indgåelse af en ny Velfærdsalliance anbefaler administrationen, at finansieringen af den treårige aftale finansieres via de frie midler.

Tekst: Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunal velfærdsalliance med DBU frem til 2027' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger