Lokal underviser udgiver ny lærebog i dansk med virksomhedsfokus

Lokal underviser udgiver ny lærebog i dansk med virksomhedsfokus

15. juni 2024 - kl. 6:42 - af

Underviser Louise Lundgreen fra Frederikshavn Handelsskole har med afsæt i sin danskundervisning udgivet lærebogen Dansk med en merkantil vinkel, hvor analyse af virksomhedskommunikation og erhvervsrelaterede tekster er i fokus.

Du er kommunikationsmedarbejder hos Skagenfood og har fået til opgave at komme med bud på andre interessante influencere, som kan bidrage til markedsføringen af deres måltidskasser. Hvem vil du vælge og hvorfor? Overvej, om du skal nå en anden målgruppe eller lancere et nyt produkt. Kom med bud på, hvad film og billeder kan indeholde.

Sådan lyder en af opgaverne i den nye lærebog Dansk med merkantil vinkel, som underviser Louise Lundgreen har skrevet med afsæt i sin egen danskundervisning på HHX på Frederikshavn Handelsskole. Danskfaget på HHX og EUX Business skal nemlig rumme mere end klassisk danskfaglighed som noveller og digtanalyser.

  • Danskundervisere på HHX og EUX Business kan bruge bogen, fordi den er en oplagt mulighed for at vinge kravet om erhvervsrelaterede tekster og virksomhedskommunikation af. Plus, at der er mulighed for at positionere danskfaget endnu stærkere i det merkantile samarbejde og give eleverne et stærkt analytisk blik på de merkantile genrer, siger Louise Lundgreen og fortsætter:
  • Jeg kan ud fra min egen erfaring se, at jeg har manglet en bog, hvor det merkantile i danskfaget er samlet, gennem de 10 år, jeg har undervist på HHX. Bogen tager derfor afsæt i forskellige forløb fra min danskundervisning på alle tre år på HHX, så metoder og opgaver er afprøvet og finpudset i praksis.

Dansk med afsæt i konkrete cases
Med udgangspunkt i tre casevirksomheder – Skagenfood, Gyldendal og Børne- og Undervisningsministeriet – sætter bogen fokus på forskellige typer af virksomhedskommunikation, både kommerciel og ikke-kommerciel. I gennemgangen veksles mellem teori, eksempler og øvelser. Øvelserne er både analytiske og kreative og lavet i forskellige sværhedsgrader. Bogen åbner også for nye vinkler på de tværfaglige samarbejder med de merkantile fag, som bl.a. dækker Virksomhedsøkonomi, International økonomi og Afsætning.

Lærebogen bliver udgivet på læringsportalen Systime, hvor undervisere i hele landet kan købe licens til at bruge bogen som undervisningsmateriale i danskundervisningen på HHX og EUX business.

  • Det særlige ved handelsgymnasiet er den meget praksisnære undervisning, som sætter faget i en erhvervsmæssig sammenhæng. Det er denne bog et rigtig godt eksempel på, og vi er selvfølgelig stolte af, at det er en af vores dygtige undervisere, der nu dækker det behov med bogen, siger Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokal underviser udgiver ny lærebog i dansk med virksomhedsfokus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger