Dimission for 150 elever på Frederikshavn Handelsskole

Dimission for 150 elever på Frederikshavn Handelsskole

28. juni 2024 - kl. 16:02 - af

Der har været afholdt syv dimissioner for 150 elever på Frederikshavn Handelsskole, der har sendt dem videre ud i livet med et uddannelsesbevis fra handelsgymnasiet HHX, EUX Business eller EUD Business.

Frederikshavn Handelsskole har de seneste dage fejret omkring 150 glade studenter og elever fra HHX, EUX Business og EUD Business.

De studerende skal nu i mange forskellige retninger. Nogle skal have sabbatår og måske rejse, andre har fået læreplads og andre læser videre. Men fælles for alle er, at AI kommer til at påvirke fremtiden og det arbejdsmarked, som de skal træde ind på.

Direktør Brian Andersson holdt traditionen tro tale for årets dimittender, der blev fejret klassevis sammen med deres pårørende.

– Hvilket job kommer I mon ud til? Arbejdsmarkedet er under hastig forandring. Der kommer hele tiden nye typer af jobs til. En revolution er over os: AI – kunstig intelligens…. De fleste af os har endnu ikke taget AI til os for alvor. Men det kommer vi til, og det kommer til at gå hurtigt. Teknologien er ganske vist ikke færdigudviklet, men de robotter, der allerede er på markedet, er imponerende, og efterhånden som de bliver bedre, kommer de til – ligesom internettet gjorde – at forandre vores hverdagsliv for altid. For mange år siden vidste sønnerne nogenlunde, hvad fremtiden indebar – deres liv ville nok komme til at forme sig som faderens. Og døtrene vidste, at fremtiden nok ville komme til at ligne moderens. I dag ved vi med sikkerhed, at ingen kan forudse, hvordan unges liv kommer til at forme sig, sagde direktør Brian Andersson blandt andet i sin tale.

Uddeling af legater
Brian Andersson fremhævede også skolens gode og tætte samarbejde med det lokale erhvervsliv, som inddrages i undervisningsforløb, virksomhedsbesøg og tager elever fra skolen. Igen i år har erhvervslivet bidraget økonomisk til, at skolen kunne uddele otte legater til elever, som har gjort sig ekstraordinært positivt bemærket i løbet af deres uddannelsesforløb.

– Vores tætte samarbejde med erhvervslivet gør det muligt at bedrive en levende og virkelighedsnær undervisning. Og de giver med deres donationer skolen mulighed for at påskønne nogle af de elever, som har gjort en særlig indsats fagligt eller socialt. Vi har mange seriøse og ordentlige elever, så det er altid dejligt at kunne give nogle af dem et ekstra skulderklap i form af legater, som er ledsaget af noget meget flotte ord fra deres undervisere, siger Brian Andersson.

Årets legatmodtagere:
Eugenia-Bianca Zugravu fra 3X fik et legat doneret  af Løvbjerg.
Hedvig Kristine Ligaard fra 3X fik et legat doneret af Sparekassen Danmark.
Pernille Jørgensen fra HHX 3A fik et legat doneret af Sparekassen Danmark.
Mathilde Jensen fra HHX 3B fik et legat sponsoreret af Nordjyske Bank.
Emma Trine Madsen fra HHX 3C fik et legat doneret af HK Nordjylland.
Anne Sofie Sørlie Jørgensen fra HHX 3E fik et legat doneret af Spar Nord.
Anna Marie Christensen fra HHX 3E fik et legat doneret af Spar Nord.
Lærke Nørgaard fra HHX 3F fik et legat doneret af Nordjyske Bank.

Til august starter cirka 160 nye elever på Frederikshavn Handelsskole på enten handelsgymnasiet HHX, EUX Business eller EUD Business.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dimission for 150 elever på Frederikshavn Handelsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger