Klubtur til Skærgården i Sverige

Klubtur til Skærgården i Sverige

10. juli 2024 - kl. 8:20 - af

Torsdag den 27. juni tog 10 forventningsfulde medlemmer af Frederikshavn Havkajakklub med færgen fra Frederikshavn til Göteborg.

Udgangspunktet for turen var Rörviks Camping ved Hamburgsund – tæt på Fjällbacka i den svenske skærgård. Fjällbacka er også kendt som udgangspunktet for Camilla Läckbergs kriminalromaner. Skærgården ud for Fjällbacka betegnes af mange som verdens smukkeste skærgård og et fantastisk eldorado for kajakroere.

Nogle boede i medbragte telte på campingpladsen, medens andre blev indlogeret i pladsens hytter. Efter at være kommet på plads, og have slået telte og pavilloner op, var det tid til turens første tur i kajak. Turen gik sydpå omkring Kiddöen og et hvil på en strand på Dannemark. Dagens tur blev på 16 kilometer, inden vi var hjemme igen til en fortjent lækker aftensmad, som var lavet af 2 af klubbens medlemmer.

Fredag tog vi herlig dagstur nordpå op gennem Hamburgsund, forbi kabelfærgen og videre ud omkring mange af de fantastiske øer i skærgården. Vi skulle naturligvis lige et smut forbi den idylliske ø Trinisla. Herfra videre til den lille lagune på sydsiden af Porsholmen, hvor vi spiste vore medbragte madpakker. Efter en god lang pause gik turen videre indenom Fjällbacka, hvor vi skulle prøve kræfter med at komme under den lave bro inde i bunden af lystbådehavnen. Herfra gik turen videre til Gåsön, hvor der blev budt på hjemmebagte hindbærsnitter til eftermiddagskaffen. Tilbage på campingpladsen stod den på den traditionsrige grill-aften. Turen blev på 26 kilometer.

Lørdag var der lidt mere blæsevejr, hvorfor vi kørte lidt nordpå og satte kajakkerne i vandet ved Havstenssund og dermed lidt mere ”inde i landet”, end direkte ude i skærgården. Bortset fra det, var der lige så smukt i dette område, som længere ude i skærgården. Lørdagens tur blev på 15 kilometer, inden vi satte kajakkerne på taget af bilerne og kørte hjem til campingpladsen igen. Lørdag aften var der EM-fodbold på storskærm i TV-stuen på campingpladsen, hvor vi danskere havde overtaget, idet der kun var få tyskere, der så med på TV. Vi havde opbakning fra et par fanatiske franskmænd, der også holdt med Danmark.

Søndag pakkede vi lejren sammen, inden vi drog på sightseeing-tur i Grebbestad og kørte til Göteborg for at tage færgen hjem igen.

10 glade og trætte kajak-roere havde igen været på en god tur sammen.

Hans Chr. Højslet

Formand for Frederikshavn Havkajakklub

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klubtur til Skærgården i Sverige' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger