Ruths Hotel til DM i Østersgastronomi på Mors

Kris Holk. Foto: Pressefoto/Ruths Hotel.

Ruths Hotel til DM i Østersgastronomi på Mors

11. oktober 2022 - kl. 6:24 - af

Der er lagt op til spænding, når Ruths Hotel for første gang deltager i De officielle Danmarksmesterskaber i Østersgastronomi, der afvikles søndag den 16. oktober 2022 som led i Østers- & Muslingepremieren på Mors.

Det ligger fast efter, at deltagerne til DM i Østersgastronomien er udtaget.

– Ruths Hotel har under køkkenchef Jack Cramer udviklet sig til en af landets ypperste kulinariske destinationer. Ruths Brasserie er nærmest legendarisk og så må man bare konstatere, at Restaurant Oké har placeret sig som en af landets ubestridt bedste restauranter. Den stjerneregn af anmeldelser, vi har set de sidste par år, taler for sig selv, siger Event Producent Christian Kjeldsen, der sammen med Dennis Justesen fra Kokkeforeningen Danmark og Foreningen Skaldyrshovedstaden har stået for at udvælge deltagerne.

Han er stolt over, at Ruths Hotel er med i årets konkurrence.

– her taler vi kokke fra øverste hylde i Kongeriget med en passion for kokkefaget, der er helt unik og med et indiskutabelt fokus på at opnå det ypperste med de absolut bedste råvarer, herunder også lokale, påpeger Christian Kjeldsen.

Stærkt team skal forsvare Nordjylland

Det bliver Kris René Holk, der til dagligt er souschef på Ruths Brasserie, der skal repræsentere den nordlige del af regionen i konkurrencen.

Han er uddannet fra Restaurant Ferdinand i Aarhus. Han får i konkurrencekøkkenet hjælp fra den prisvindende køkkenchef Jack Cramer, der netop har vundet den prestigefyldte pris ”Årets Ret” i kategorien ”Land”. Prisen uddeles hvert år af de danske madanmeldere.

– et af succeskriterierne for DM i Østersgastronomi er at have en god blanding af køkkenchefer og souschefer med i konkurrencen. Kokkene går ind i det her for at vinde og derfor bakker man selvfølgeligt sit deltagende personale op, påpeger Christian Kjeldsen.

Han noterer sig, at Nordjylland igen ved at få øjnene op for deltagelse i konkurrencer herunder DM i Østersgastronomi, der finder sted på Mors i næste uge.

– jeg har været i kontakt med en lang række nordjyske restauranter, og vi kan allerede nu se, at det kommer et endnu mere markant nordjysk aftryk på næste års konkurrencer både når det gælder DM i Østersgastronomi, TjenerBattle, DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling. Det tegner i den grad godt, siger Christian Kjeldsen.

Udover Kris René Holk fra Ruths Hotel, deltager også Michelin kokken Nicolas Min Jørgensen fra en anmelderroste Restaurant TRI i Agger i Thy. Det sker i skarp konkurrence med de foregående års vinder Kristoffer Ringsing fra Restaurant Skipperly på Vejrø Resort, Tommy Jespersen fra Gastroca & Holckenhavn Slot, som deltager for første gang. Han har tidligere arbejdet som souschef på Falsled Kro og er medlem af Kokkelandsholdet. Og så kommer Benjamin Hyllested fra N.V. Tasting på Nørre Vosborg , der kom på en flot tredjeplads sidste år – og endeligt den talentfulde Morten Skov Gravesen fra den anmelderroste Restaurant JA i Holstebro.

DM i Østersgastronomi og TjenerBattle er en del af Østers- & Muslingepremieren på Mors, hvor man fejrer igangsætningen af årets fiskeri i Limfjorden af skaldyr. Arrangementet finder sted den 14.-16. oktober og indeholder også DM i Østersåbning, hvor den ni dobbelte Danmarksmester Jesper Knudsen forsvarer sin titel – lige som programmet også indeholder DM i Champagnesabling mv. Der er gratis adgang til konkurrencerne, der afvikles i et telt på havnen i Nykøbing Mors.

Læs mere på www.skaldyrskysterne.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ruths Hotel til DM i Østersgastronomi på Mors' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger