Vil du lære at lave film?

Vil du lære at lave film?

1. november 2021 - kl. 8:54 - af

Alle filminteresserede unge nordjyder opfordres nu til at søge ind på FilmMaskinens næste hold, der starter op i januar 2022.

FilmMaskinen er den nordjyske filmskole og hvert år bliver et hold af unge filmmagere uddannet her. Man skal være imellem 17 og 25 år og bosat i Nordjylland for at kunne søge ind på FilmMaskinen. Undervisningen foregår på 14 weekendworkshops og skolen er placeret i Frederikshavn. På FilmMaskinen får de unge undervisning af professionelle filmfolk og de lærer om alle dele af arbejdet med en filmproduktion. Holdet starter i januar måned og i november det samme år ender FilmMaskinens elever ud med at have produceret deres egen kortfilm.

I år 2021 har 11 unge gået på FilmMaskinen og der er blevet produceret 2 kortfilm, som vil blive vist til en gallapremiere i Palads biografen i Frederikshavn d. 20. november.

Efter gallapremieren sender eleverne deres film ud til både danske og internationale filmfestivaler og FilmMaskinens tidligere produktioner har høstet mange priser.

På FilmMaskinen får de unge filmmagere desuden hjælp og vejledning til, hvordan de kan komme til at arbejde videre med film i den danske eller internationale filmbranche. Det er en branche, der udvikler sig eksplosivt i disse år og derfor er der mange muligheder for at skabe sig en karriere i arbejdet med film.

“Vi opfordrer alle unge mennesker til at tage det alvorligt, hvis de har en drøm om at arbejde med film. Det er ikke længere en usikker karrierevej, som det måske har været tidligere. Og FilmMaskinen er et godt sted at starte for at få noget praktisk erfaring” Udtaler koordinator ved FilmMaskinen, Marie Weiergang.

Inden man bliver optaget på FilmMaskinen, skal alle nye elever til en afklarende samtale hos Mads, som er ansvarlig for FilmMaskinen. Til samtalen taler Mads med eleven om, hvilken rolle han/hun ønsker at have på uddannelsen samt om elevens forventninger og motivation for at deltage.

Man behøver ikke at have lavet film før, man starter på FilmMaskinen, men man skal have en interesse i film og en lyst til at lære.

Det koster 2000 kroner at gå på FilmMaskinen i et år.

Man kan læse meget mere på hjemmesiden: www.filmmaskinen.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vil du lære at lave film?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger