Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv

Trykkeworkshop ved Trine Kjærhauge og Mie Pilborg Johansen. Foto: Trine Kjærhauge.

Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv

9. januar 2022 - kl. 6:41 - af

Region Nordjylland åbner for ansøgninger til en ny kulturpulje på 1 mio. kr. Med puljen ønsker Regionsrådet at udvikle lokale fællesskaber omkring kunst og kultur i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.

Kultur og fællesskab i lokalsamfundet

Regionsrådet har afsat ekstra 1 mio. kr. i 2022 til en ny kulturpulje ved navn Kultur i Nærheden. Puljen har til formål at styrke kulturlivet i de nordjyske landdistrikter og mindre bysamfund.

Lokale foreninger og mindre organisationer kan søge op til 25.000 kr. til aktiviteter, der involverer både lokalbefolkningen og en eller flere nordjyske kunstnere inden for alle genrer lige fra scenekunst og musik til billedkunst og litteratur. Det kan f.eks. være en kreativ workshop, et skriveværksted, et fælles kunstværk eller engagerende musikalske oplevelser.

Håbet blandt politikerne i Regionsrådet er, at puljen vil styrke sammenhængskraften og de lokale fællesskaber i kulturhuse, forsamlingshuse, byrum og lignende, der har haft det svært under Covid-19-pandemien. Samtidig betyder puljen, at flere borgere får adgang til kulturtilbud og mulighed for at engagere sig i lokalsamfundet.

Kunsten er for alle

Et af de projekter, der tidligere har fået støtte af Region Nordjylland, er “Værker i Fælles Forandringer”, der er udviklet af kunstnerne Trine Kjærhauge og Mie Pilborg Johansen i samarbejde med Museum for Papirkunst og Jammerbugt Kommunes Biblioteker.

Borgerne i Jammerbugt Kommune kan på fire lokale biblioteker være med til at skabe kunstværker. De kan også deltage i workshops med fokus på trykteknikker og metoden dekonstruktion / konstruktion på Museum for Papirkunst. Som afslutning på projektet er der planlagt en kunst-happening på Museum for Papirkunst og en udstilling af alle værkerne på Aabybro Bibliotek.

– Vi er rigtigt glade for opbakningen til projektet fra Region Nordjylland. Kunsten kan danne fællesskaber. Og vi tror på, at den ikke kun er til for kunstneren eller kultureliten men for alle. Vi ønsker derfor at inddrage både børn, unge og voksne i en fælles skabelsesproces, der styrker det lokale kulturliv og fællesskabet, siger Trine Kjærhauge.

Projektet gennemføres i løbet af foråret 2022.

Yderligere informationer:

Ny kulturpulje, Kultur i Nærheden

Aktører i det nordjyske kulturliv kan søge op til 25.000 kr. fra Regionsrådets nye kulturpulje, Kultur i Nærheden, som har en økonomisk ramme på 1 mio. kr. i 2022.

Den første ansøgningsfrist er den 1. februar 2022.

Læs mere om Kultur i Nærheden på rn.dk/kulturinaerheden

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionsrådet vil styrke det nære kulturliv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger