Kulturstyrelsen yder tilskud til Det rejsende LGBTQ+ bibliotek

Kulturstyrelsen yder tilskud til Det rejsende LGBTQ+ bibliotek

10. januar 2022 - kl. 8:26 - af

Slots- og Kulturstyrelsen har imødekommet en ansøgning fra kommunens Center for Kultur og Borgerservice og yder et tilskud på 96.630 kr. i 2022-2023 til projektet ”Det rejsende LGBTQ+ bibliotek”.

Kultur- og Fritidsudvalget får forelagt afgørelsen til orientering på udvalgets møde den 13. januar.

Projektet tager afsæt i en analyse af den lokale materialesamling og ønsket om i højere grad at kunne tilbyde udlånsmaterialer med et konkret tema, såvel som at eksponere de nævnte materialer til en specifik gruppe af lånere – i dette tilfælde LGBTQ+.

På længere sigt skal erfaringen fra projektet danne baggrund for at kunne tilbyde mobile bibliotekssamlinger i forbindelse med lokale eller nationale temaer på det kulturelle område.

Med ”Det rejsende LGBTQ+ bibliotek” præsenteres et mobilt ”mini-bibliotek” på biblioteket med repræsentativt og kvalitetssikret litteratur om/til/af LGBTQ+ samfundet.

LGBTQ+ biblioteket formidles til borgerne ved at rejse rundt blandt alle biblioteksfilialerne i Frederikshavn Kommune for at sikre fri og lige adgang til litteratur, der afspejler LGBTQ+ samfundets liv, tanker og følelser og for at udbrede viden om-, oplyse om- og udrydde fordomme om LGBTQ+ samfundet.

Målet med projektet er at øge opmærksomheden omkring LGBTQ+ samfundet i kommunen og opnå øget viden internt om materialer omhandlende LGBTQ+ gennem øget opsøgende arbejde og arrangementer.

Erfaringen fra projektet skal sidenhen danne baggrund for at kunne tilbyde mobile bibliotekssamlinger i forbindelse med lokale eller nationale kulturtemaer.

LGBTQ+ Danmark er Danmarks største og ældste politiske organisation for homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre, der bryder med normerne for køn og seksualitet. LGBTQ+ kæmper for, at enhver kan leve sit liv i fuld overensstemmelse med sin identitet gennem rettigheder, trygge fællesskaber og social forandring – lokalt, nationalt og globalt. (Kilde: LGBTQ+ Danmark)

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kulturstyrelsen yder tilskud til Det rejsende LGBTQ+ bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger