2021 bød på mere end 2.600 nystartede virksomheder i Nordjylland

Jacob Christensen Flarup, Senior Director, VF Udlån

2021 bød på mere end 2.600 nystartede virksomheder i Nordjylland

13. januar 2022 - kl. 6:31 - af

Med helt præcist 2.623 nystiftede virksomheder, bidrager regionen markant til danske arbejdspladser og vækst.

Det forgange år var særdeles entreprenant, når man ser på, hvor mange nye virksomheder, der blev stiftet.

Ifølge en opgørelse fra Vækstfonden blev der således oprettet 2.623 nye virksomheder i 2021. Vækstfonden er statens finansieringsfond, der arbejder for at sikre virksomheders adgang til risikovillig kapital, og de har dykket ned i de nyeste tal fra CVR-registeret.

Det er en fremgang i forhold til 2020, hvor der blev stiftet 2.446 virksomheder i regionen.

Mange nye virksomheder trods corona
Selvom corona igen har taget fokus i det forgangne år, har vi med vaccinernes ankomst langsomt begyndt at åbne op for samfundet. Det har også givet erhvervslivet mod på at fortsætte med oprejst pande, ligesom iværksætteriet stadig spirer.

Og når 2.623 nye virksomheder i 2021 for første gang kan slå dørene op i forretningen, er der grund til optimisme. Sådan lyder det fra Jacob Christensen Flarup, der er direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Nordjylland.

”Det er helt fantastisk, at danskerne også i år er fulde af gode ideer, der kan omsættes til samfundsafkast og arbejdspladser. Erhvervslivet har over en bred linje klaret Coronakrisen flot, og for at fortsætte den udvikling, er det afgørende, at iværksætterne virkelyst fortsætter som nu,” siger han.

De mange nystartede virksomheder i Region Nordjylland betyder også flere lokale arbejdspladser. Og det er afgørende for den økonomiske vækst, at der skabes arbejdspladser overalt i landet.

”Jeg er stolt af, at vi i regionen kan bidrage så markant til vækst i hele landet. De mange lokale arbejdspladser giver vækst, innovation og nye forretningsideer,” siger direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Nordjylland, Jacob Christensen Flarup.

Iværksætteri skaber lokale arbejdspladser
En af de virksomheder, der i høj grad har været med til at skabe nordjyske arbejdspladser, er IT-virksomheden Ambolt. I løbet af det forgange år har de haft så travlt, at de har været nødt til at ansætte 13 nye medarbejdere. Siden starten af coronapandemien har Ambolt fordoblet antallet af medarbejdere og forventer ligeledes en kraftig vækstrate i medarbejderantal i 2022.

”Det er gået helt vildt godt. For os betyder det rigtig meget, at vi med til at skabe og fastholde arbejdspladser i Aalborg,” siger Andreas Berre Eriksen, der er administrerende direktør i Ambolt.

Mens it-virksomheden Ambolt vil skabe bæredygtige forandringer gennem kunstig intelligens, er der også andre nordjyske virksomheder, der arbejder for en grønnere fremtid.

Blue World Technologies er ligeledes en ambitiøs iværksættervirksomhed, der sætter Nordjylland på det erhvervsmæssige landkort. De arbejder målrettet for en grøn omstilling i blandt andet transportsektoren og har skabt 60 arbejdspladser i regionen. I det kommende år forventer de at fordoble antallet af medarbejdere.

Aalborg topper listen
Det er ikke så overraskende Aalborg, der løber med førstepladsen med 1.143 nye virksomheder. Der er et godt stykke til andenpladsen Hjørring med 265 virksomheder, som er skarpt forfulgt af tredjepladsen, der går til Frederikshavn med 197 virksomheder.

”Overalt i regionen spirer de grønne ideer frem, og jeg glæder mig til at se udviklingen fortsætte i det nye år,” siger Jacob Christensen Flarup.

Hvordan det står til med iværksætteriet i din kommune?
Det er ikke kun i Aalborg, Hjørring og Frederikshavn at nye idéer bliver til virksomheder.

Dyk ned i tallene og se, hvordan det står til med iværksætteriet i din kommune her: Iværksætteråret der gik

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2021 bød på mere end 2.600 nystartede virksomheder i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger