Donation til Regionshospital løfter behandling af hjerneskadepatienter

Med underskrifter fra og hĂĽndtryk mellem fondsformand Anker Laden-Andersen og regionsrĂĽdsformand Mads Duedahl blev de 20 mio. kr. overdraget til regionen.

Donation til Regionshospital løfter behandling af hjerneskadepatienter

29. marts 2022 - kl. 16:51 - af

Regionshospital Nordjylland modtager nu en historisk stor donation pü 20 mio. kr. fra den private nordjyske fond Melsen Fonden. Pengene er øremÌrket til en rÌkke konkrete tiltag og udstyr, som skal løfte regionens neurorehabilitering til højeste niveau. Donationen skal samtidig kickstarte et helt nyt forskningscenter inden for strokespecialiseret neuroteknologi, Center for Neuroteknologi og Rehabilitering.

Fond styrker neurorehabilitering med rekorddonation

Hjerneskader og særligt stroke er en af de hyppigste lidelser, der rammer danskerne. Ifølge tal fra patientforeningen Hjernesagen rammes hver 7. dansker af stroke i løbet af livet – en tilstand som er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark, og som desuden kan give varige mén i form af lammelse og andre neurologiske senfølger.

I Nordjylland behandles patienter med hjerneskader på Neuroenhed Nord under Regionshospital Nordjylland, og nu kan patienter og pårørende i Nordjylland se frem til endnu bedre behandling. Den private nordjyske fond Melsen Fonden bevilliger nu en donation på 20 mio. kroner – den største nogensinde til Regionshospital Nordjylland, og den store økonomiske håndsrækning vækker stor glæde i regionen, som ser frem til at styrke behandlingen af hjerneskadepatienter i regionen:

– Det er en fantastisk donation, som jeg pĂĽ vegne af hele Region Nordjylland vil sige stort tak for. Det giver os nogle helt unikke muligheder for at hĂŚve behandlingsniveauet for neurorehabilitering yderligere. En erhvervet hjerneskade kan have omfattende konsekvenser og ramme bĂĽde unge og gamle, og derfor glĂŚder jeg mig personligt til at følge projektet, fortĂŚller Mads Duedahl (V), som er regionsrĂĽdsformand i Region Nordjylland.

Hos Melsen Fonden, der blev stiftet i 2020 af boet efter afdøde Svend Melsen, tidligere ejer af Melsen Tech, er man ligeledes glade for at kunne sÌtte skub i udviklingen med den økonomiske støtte:

– Vi er meget glade for at kunne vĂŚre med til at styrke rehabiliteringen af neuropatienter i Region Nordjylland. Med donationen har vi en unik mulighed for at yde økonomisk støtte til bĂĽde rehabiliteringsindsatsen og forskning, hvilket er en vĂŚsentlig del af fondens fundats. Donationen er samtidig en anerkendelse af det store engagement og den velprĂŚsenterede ambition, som vi allerede fra første indledende møde har oplevet pĂĽ tĂŚt hold, fortĂŚller Anker Laden-Andersen, som er bestyrelsesformand i Melsen Fonden.

Bedre genoptrĂŚning og stĂŚrkere forskning

Den historisk store donation skal blandt andet kickstarte etableringen af Center for Neuroteknologi og Rehabilitering (CNR), som bliver et helt nyt forskningscenter indenfor hjerneskadespecialiseret neuroteknologi. Centeret er en ny ambitiøs satsning i samarbejde mellem Neuroenhed Nord, Aalborg Universitetshospital og Aalborg Universitet, der skal løfte forskningsarbejdet i neuroteknologi op i nordeuropÌisk klasse til gavn for büde patienter, rekruttering af fagfolk og erhvervslivet.

– Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ser store perspektiver for forskningen i neurorehabilitering i Nordjylland. Bevillingen vil styrke det nye forskningscenter, som udspringer af mere end 30 ĂĽrs forskning i neurorehabilitering ved fakultetet. De nye rammer ved Neuroenhed Nord giver fantastiske muligheder for udvikling og afprøvning af nye neuroteknologiske løsninger til at fremme genindlĂŚringen af tabte motoriske funktioner efter et stroke, fortĂŚller Ole KĂŚseler Andersen, som er prodekan for forskning ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pĂĽ Aalborg Universitet.

Foruden forskningssamarbejde bliver den historisk store donation udmøntet i rehabiliteringsteknologi, teknologiske hjælpemidler, døgnrytmebelysning, støtte til implementering af teknologi og forskningssamarbejde og et nyt anlæg ved Neuroenhed Nord under navnet ”Melsen Fløjen”.

LĂŚs mere om Center for Neuroteknologi og Rehabilitering (CNR) her.

Faktaboks

Fordeling af donation:

• Rehabiliteringsteknologi, 5,6 mio. kr.

• Teknologiske hjælpemidler, 500.000 kr.

• Døgnrytmebelysning, 1,95 mio. kr.

• Ressourcer, 2,56 mio. kr.

• Forskningsudstyr til Brønderslev, 2,3 mio. kr.

• Stipendiat Brønderslev – ”Melsen Stipendiat”, 2,75 mio. kr.

• Anlæg Brønderslev – ”Melsen-fløjen”, 5,0 mio. kr.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Donation til Regionshospital løfter behandling af hjerneskadepatienter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger