
Fritidsfiskerforbundet gÄr i front mod drukneulykker
31. marts 2022 - kl. 6:38 - af Michael Egelund (WebRedaktĂžr)
 Der vil i Är og nÊste Är vÊre styrket fokus pÄ sikkerhed i klubberne og havnene hvorfra fritidsfiskere i smÄ joller sejler ud.
I Dansk Fritidsfiskerforbund bruges der meget arbejde med at overbevise fritidsfiskerne om at tage redningsvesten pÄ nÄr de sejler ud af havnen.
Disse medlemmer i havnene, med klubhusene, deres foreningsblade og hjemmesider,- der har de i en ÄrrÊkke vederlagsfrit kunne modtage materiel til viderefÞrelse af eksisterende og nye kampagneaktiviteter.
Dette materiale rekvirerer vi gennem TRYG FONDEN og SÞsportens SikkerhedsrÄd.
Fritidsfiskerne har i mange Ă„r ligget hĂžjt pĂ„ âTop 10â- listen over druknede nĂ„r der blev fisket -isĂŠr fra mindre joller, og som er blandt dem som er mange fritidsfiskereâ
Samtidig gennem Ă„rene nĂ„r man ser resultaterne over druknede, der viser rapporterne p.t. at det gĂ„r langsomt  den rigtige vej, i det at der i Ă„rene 2019 â 2020 druknede 7 fritidsfiskere. Af disse 7 var der ingen der bar redningsvest. I forbundet mener vi at det stadig er for mange.
I blandt de ca. 30.000 fritidsfiskere der er registreret, der viser det sig, at der er stor forskel pÄ om og i sÄ tilfÊlde hvornÄr, fritidsfiskerne bruger redningsvest!
Selv om drukneulykkerne gennem datamaterialet viser, at det kun er enkelte fritidsfiskere, der konsekvent bruger redningsvest nÄr de tager pÄ havet/fjorden.
Forbundet oplyser at, af de ca. 30.000 fritidsfiskere der er registrerede og har indlĂžst fiskekort i Fiskeristyrelsen,- der er de ca.2100 organiserede i forbundet
Hovedparten der ikke er registrerede er vanskelige at komme i kontakt med og at der arbejdes i forbundet koncentreret med at de bliver medlem og bruge redningsvesten ved deres fiskeri.
I Forbundet finder vi det tilfredsstillende at SÞsportens SikkerhedsrÄd i sit budget for 2022 og 2023 har sat 1 million kroner til forebyggelse af drukning,- nÄr der sejles med mindre joller.
Samtidig har Dansk Fritidsfiskerforbund tegnet en DÞdsulykkesforsikring der fÞlger medlemskabet. Denne forsikring er er uden udgift for det enkelte medlem og hvis det tragiske skulle ske med en drukneulykke, og man har haft vesten pÄ, sÄ udbetales der 200.000,- kr. til den efterladte.
Dette har medfÞrt, nÄr vesten tages pÄ, at Dansk Fritidsfiskerforbund ikke har registreret nogen drukneulykker i en ÄrrÊkke hos deres medlemmer.
Men uanset de tiltag som disse og som er indenfor forbundets gĂžremĂ„l om sikkerhed, sĂ„ er fakta at drukneulykker pĂ„ havet i alle typer ad sejlere, alene i 2020 kostede samfundet 2,1 milliarder kroner og i hver fatal drukneulykke tabte det danske samfund i 2020 omkring 30 millioner kroner om Ă„ret, viser beregninger fra det Ăkonomiske RĂ„d.
Dansk Fritidsfiskerforbund lÊgger ikke skjul pÄ at der arbejdes pÄ at samle fritidsfiskerne i Danmark. Og give dem en god velkomst i en af vore 19 lokalafdelinger rundt om i landet .
Et eventuelt nyt medlem kan fĂ„ alle oplysninger pÄ tlf. 21 80 36 12 og www.fritidsfiskerforbundet.dkÂ
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Fritidsfiskerforbundet gÄr i front mod drukneulykker' til en bekendt