Fritidsfiskerforbundet går i front mod drukneulykker

Fritidsfiskerforbundet går i front mod drukneulykker

31. marts 2022 - kl. 6:38 - af

 Der vil i år og næste år være styrket fokus på sikkerhed i klubberne og havnene hvorfra fritidsfiskere i små joller sejler ud.

I Dansk Fritidsfiskerforbund bruges der meget arbejde med at overbevise fritidsfiskerne om at tage redningsvesten på når de sejler ud af havnen.
Disse medlemmer i havnene, med klubhusene, deres foreningsblade og hjemmesider,- der har de i en årrække vederlagsfrit kunne modtage materiel til videreførelse af eksisterende og nye kampagneaktiviteter.

Dette materiale rekvirerer vi gennem TRYG FONDEN og Søsportens Sikkerhedsråd.

Fritidsfiskerne har i mange år ligget højt på ”Top 10”- listen over druknede når der blev fisket -især fra mindre joller, og som er blandt dem som er mange fritidsfiskere”
Samtidig gennem årene når man ser resultaterne over druknede, der viser rapporterne p.t. at det går langsomt  den rigtige vej, i det at der i årene 2019 – 2020 druknede 7 fritidsfiskere. Af disse 7 var der ingen der bar redningsvest. I forbundet mener vi at det stadig er for mange.

I blandt de ca. 30.000 fritidsfiskere der er registreret, der viser det sig, at der er stor forskel på om og i så tilfælde hvornår, fritidsfiskerne bruger redningsvest!
Selv om drukneulykkerne gennem datamaterialet viser, at det kun er enkelte fritidsfiskere, der konsekvent bruger redningsvest når de tager på havet/fjorden.

Forbundet oplyser at, af de ca. 30.000 fritidsfiskere der er registrerede og har indløst fiskekort i Fiskeristyrelsen,- der er de ca.2100 organiserede i forbundet
Hovedparten der ikke er registrerede er vanskelige at komme i kontakt med og at der arbejdes i forbundet koncentreret med at de bliver medlem og bruge redningsvesten ved deres fiskeri.

I Forbundet finder vi det tilfredsstillende at Søsportens Sikkerhedsråd i sit budget for 2022 og 2023 har sat 1 million kroner til forebyggelse af drukning,- når der sejles med mindre joller.

Samtidig har Dansk Fritidsfiskerforbund tegnet en Dødsulykkesforsikring der følger medlemskabet. Denne forsikring er er uden udgift for det enkelte medlem og hvis det tragiske skulle ske med en drukneulykke, og man har haft vesten på, så udbetales der 200.000,- kr. til den efterladte.
Dette har medført, når vesten tages på, at Dansk Fritidsfiskerforbund ikke har registreret nogen  drukneulykker i en årrække hos deres medlemmer.

Men uanset de tiltag som disse og som er indenfor forbundets gøremål om sikkerhed, så er fakta at drukneulykker på havet i alle typer ad sejlere, alene i 2020 kostede samfundet 2,1 milliarder kroner og i hver fatal drukneulykke tabte det danske samfund i 2020 omkring 30 millioner kroner om året, viser beregninger fra det Økonomiske Råd.
Dansk Fritidsfiskerforbund lægger ikke skjul på at der arbejdes på at samle fritidsfiskerne i Danmark. Og give dem en god velkomst i en af vore 19 lokalafdelinger rundt om i landet .

Et eventuelt nyt medlem kan få alle oplysninger på  tlf. 21 80 36 12 og www.fritidsfiskerforbundet.dk 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fritidsfiskerforbundet går i front mod drukneulykker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger