Der skal træffes tunge beslutninger – der skal spares

Lilly Pedersen

Der skal træffes tunge beslutninger – der skal spares

30. maj 2022 - kl. 8:58 - af

Indlæg af Lilly Pedersen, AMR – medlem af Hoved Med i Frederikshavn Kommune:

Denne sætning løb mig koldt ned af ryggen, da jeg læste opslaget på Kanal Frederikshavn. Som arbejdsmiljørepræsentant og medlem af Hoved Med er jeg fuldt ud klar over, at der skal ske noget for at sikre, at vi kommer i mål med det, der skal udarbejdes, nemlig et ansvarligt budget.

Borgmester Birgit S. Hansen udtaler:

– Vi skal kalde en skovl for en skovl. Vi står også på broen, når det svært, og det er det nu, fastslår borgmester Birgit S. Hansen.

Borgmester Birgit S. Hansen (S) og de øverst ansvarlige for kommunens økonomi sidder i disse dage i “tal til halsen”. De er i fuld gang med næste års budget, og her erkender borgmesteren, at der skal træffes “tunge beslutninger” for at komme i mål med budgettet i midten af oktober.

Budgetprocessen er i gang og der arbejdes i øjeblikket med administrative forslag til besparelser. Jeg håber, at de ansvarlige ledere og udvalg vil se på budgetterne, som en helhedsorienteret løsning. Bag hver eneste krone, er der mennesker.

Jeg har kollegaer, der knokler en vis del ud af bukserne for at sikre et arbejdsmiljø og et værdigt liv både for sig selv og for de borgere, som vi er ansat til at servicere. Borgeren skal og er altid i centrum. Det er vores kerneopgave. Men det jeg også vil pointere, som arbejdsmiljørepræsentant er, at der så sandelig også skal være et værdigt arbejdsliv for os ansatte.

Sammen skaber vi magi, når det hele lykkes, men sammen skal vi også skabe og fastholde liv, der hvor det leves. Alt må ikke være tekniske budgetter, det skal afspejle den verden vi lever i. Corona og stor tilgang af de ulykkelige mennesker fra Ukraine, er udgifter vi forventer at blive kompenseret for fra regeringens side, men som endnu ikke er slået igennem.

Vores politisk valgte skal stå på mål for at melde ud, hvor der skal spares, men vi ansatte skal stå på mål for en hverdag, der igen bliver udfordret af færre penge til opgaver, der i den grad ikke kan løses uden tilgang af midler. Vi har prøvet det før, men det er bestemt ikke en trøst.

Den demografiske udvikling i Frederikshavn Kommune viser med al tydelighed, at der bliver en enorm udfordring med en ældre befolkning, der kan og skal selv, hvis muligt. Men der skal og bør være penge til dem, der ikke kan selv. Værdighed på alle fronter.

De unge, de alt for mange ensomme unge – dem skal vi også sikre en optimering af udbud og opmærksomhed.

De psykisk syge, de der ofte går under radaren skal frem i lyset, deres ressourcer skal vi også få øje på.

Vi må aldrig blive så ”fattige”, at vi glemmer at udvikle og tænke store tanker, så går vi i stå, det har vi slet ikke råd til.

Løsninger, har jeg det, nej, men bekymret, ja, det er jeg.

Politikerne har et tungt ansvar, udmeldingen til borgerne, hvor sparekniven rammer det skal komme fra de politisk valgte. Det er et ansvar, de skal stå på mål for. Det kræver samarbejde i Byrådssalen, hvor alle må give sig. Her kan det ikke nytte at stå stejlt, samarbejde er vejen frem med fokus på det borgernære og fremtidens udfordringer.

Som arbejdsmiljørepræsentant vil jeg gerne stå på mål for, at forsøge at italesætte et værdigt arbejdsliv for og med mine dygtige og ansvarlige kollegaer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der skal træffes tunge beslutninger – der skal spares' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger