Sådan gør du dit barns skolestart sjov og sund

Sådan gør du dit barns skolestart sjov og sund

20. juli 2020 - kl. 8:29 - af

De 275 børn i Frederikshavn Kommune, der begynder i 0. klasse i august, og deres forældre kan få tips og opskrifter til en sjov og sund madpakke fra Mejeriernes Skolemælksordning.

En klapsammenmad med torskerogn samt tomat, agurk og gulerod som tilbehør. En grov chokoladebolle. En amagermad – klassikeren med en skive rugbrød og en skive franskbrød – med hytteost og salat.

Det er eksempler på, hvordan du nemt og uden at skulle bruge oceaner af tid kan gøre dit barns madpakke til en appetitvækker. Det er vigtigt – især hvis man er forælder til en søn eller datter, der sammen med 60.000 andre børn begynder i 0. klasse efter sommerferien.

For når man skal til at lære at gå i skole, er spisepausen en stor omvæltning. Væk er børnehavens trygge rammer med god tid til maden, hjælpende pædagoger og fællesskab om måltidet.

Kortere pause
I skolen er spisepausen kortere, og med ofte kun én voksen til stede skal børnene være mere selvhjulpne; samtidig med at mange børn ikke er vant til at have en madpakke med.

De udfordringer kan en madpakke, som med indbydende og sund kost giver barnet lyst til at spise, være med til at takle. Det siger projektleder Louise Basic Poulsen fra Mejeriernes Skolemælksordning:

”Børn har brug for næring til læring. De har en lang skoledag, der kræver masser af energi. Derfor er det nødvendigt med en god madpakke og en drikkedunk med vand – og så anbefaler vi, at man supplerer madpakken med en skolemælk.”

Nemt at gå til
Men i en travl hverdag kan det være svært at finde på ideer til en inspirerende madpakke. Som en hjælp til forældre til børn i de kommende 0. klasser har Mejeriernes Skolemælksordning udarbejdet opskrifter, inspiration og tips, der sikrer energi og væske til en lang skoledag. 

”Det skal være nemt for alle at være sunde. Ellers bliver sundheden nedprioriteret og taber kampen mod hverdagens praktik. Vores opskrifter er nemme at gå til. Mange af dem kan man lave sammen med sit barn, så det at smøre madpakke bliver en hyggestund,” siger Louise Basic Poulsen.

Tjekliste til den sunde madpakke:

  • Spis rugbrød eller fuldkornsbrød
  • Få masser af frugt og grønt som snack, salat eller pålæg
  • Spis varieret pålæg af kød, ost, fisk eller æg
  • Sørg for, at barnet får væske; køb en god drikkedunk og meld dit barn til Skolemælksordningen på http://www.skolemaelk.dk/  
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan gør du dit barns skolestart sjov og sund' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger