John Lamp Henriksen: Omringet af solceller ?

John Lamp Henriksen: Omringet af solceller ?

31. juli 2020 - kl. 6:22 - af

Hvem vil gerne pludselig se sin ejendom omringet af 3,5 meter høje solceller til alle sider? Det er en mulig fremtidsudsigt for lodsejere to steder i kommunen, nemlig ved Dybvad og ved Præstbro. Jorden rundt om deres ejendomme er nemlig påtænkt udlagt som muligt areal for solcelleparker i Frederikshavn Kommune (se: https://dokument.plandata.dk/12_10104433_1593604447171.pdf. Det kan man undre sig over, når der er andre muligheder. Eksempelvis kunne man i de områder, der er udset til at skulle lægge jord til solcelleparkerne høre om der var lodsejere, der var villige til at indgå et samarbejde om placering af de kommende solcelleparker. På den måde kunne borgerne blive inddraget mere i planlægningen af så vigtige beslutninger, der har så vidtrækkende konsekvenser for den enkelte.

Som konservative går vi selvfølgelig ind for, at vores energiforbrug i stadig større grad skal baseres på vedvarende energikilder. Men i de nævnte tilfælde virker det ikke rimeligt over for de borgere, der rammes. De er i fare for at få reduceret deres ejendoms herlighedsværdi; hvorvidt det her er en indskrænkelse ad ejendomsretten, kan muligvis diskuteres, men der er ingen tvivl om at lodsejerne mister en stor del af den tryghed og sikkerhed, der ligger ejendomsrettens ukrænkelighed.

Og hvad er i øvrigt de konkrete forhold om de påtænkte solcelleparker? Hvem skal oprette og drive dem – og hvem har ansvaret for at pille dem ned, når vi forhåbentlig om få år har ny teknologi, eller anlægget er slidt op ? Det er forhold, der burde oplyses om i forbindelse med den høring, der løber.

Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn kommune håber, at vi efter næste kommunalvalg er repræsenteret i byrådet, hvor vi vil arbejde for en udvikling af den grønne og alternative energi, ligesom vi vil arbejde for, at enkelte borgere ikke risikerer at blive klemt i systemet.

John Lamp Henriksen
Spidskandidat
Det Konservative Folkeparti

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'John Lamp Henriksen: Omringet af solceller ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger