Syltedag på biblioteket

Syltedag på biblioteket

18. august 2020 - kl. 8:52 - af

Bugner din have af grønsager og frugter, og ved du ikke helt, hvordan du kan gemme den lækre smag af haven til senere på året, eller savner du inspiration til nye måde at anvende havens mange lækkerier på?

Hjemmelavet saft på flaske, syltede kirsebær til julebordet og lækker marmelade på glas – det er dejligt også at kunne nyde havens overflod i de mørke vintermåneder.

Få hjælp og inspiration til at gemme den gode smag af haven til efteråret og vinteren. Lørdag den 22. august, kl. 10-14, inviterer Frederikshavn Bibliotek til en dag med saft, syltetøj, gelé, cider, bjesk og meget mere.

Biblioteket i Frederikshavn har allieret sig med medlemmer af Frederikshavn og Omegns Havekreds, der kommer og hjælper med opskrifter, teknikker og lidt ekstra ingredienser.

Du medbringer råvarerne – det kan være fra din have, fra fryseren, indkøb i en butik eller samlet i naturen. Tag dem med på biblioteket og lav marmelade, cider eller den bedste julesnaps – kun fantasien sætter grænser. Biblioteket sørger for bordplads og kogestationer, og så bliver der helt sikkert også mulighed for masser af smagsprøver.

– Vi hjælper også meget gerne med bøger og gode links, der bl.a. kan fortælle om teknikker, holdbarhed, konserveringsmetoder osv., fortæller bibliotekar Tim Thorlund Boisen.  

Arrangementet finder sted helt efter Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, med afstand og med håndsprit.

Det koster ikke noget at deltage, men for at sikre, at alle får en plads er tilmelding nødvendig på bibl.frederikshavn.dk

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Syltedag på biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger