Frederikshavn Kommune med i nyt partnerskab ….

Frederikshavn Kommune med i nyt partnerskab ….

24. august 2020 - kl. 10:00 - af

….. der kickstarter arbejdet for levende bymidter.

Levende og attraktive bymidter er naturlige samlingspunkter for både erhvervsdrivende og borgere, og det skal de blive ved med at være, hvis det står til erhvervsminister Simon Kollerup. Frederikshavn Kommune er med i det partnerskab for levende bymidter, som erhvervsministeren præsenterer i dag

Frederikshavn er med 23.000 indbyggere den største by, der indgår i partnerskabet. Kommunen har med Skagen by erfaring med at udnytte turismepotentialer til at skabe byliv. Kommunen arbejder aktivt med bymidten i Frederikshavn i samarbejde med lokale parter.
Bymidterne er afgørende for at fastholde et attraktivt byliv. Men bymidterne er under pres, blandt andet fordi den stigende e-handel presser de fysiske butikker. Det betyder tomme lokaler og færre mennesker i bymidtens gader, som på den måde også påvirker bymidtens andre funktioner negativt. Derfor trækker et nyt partnerskab på tværs af brancher og kommuner nu i arbejdstøjet for at samle erfaringer og komme med anbefalinger til indsatser, der kan fastholde og skabe mere liv i bymidterne.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi arbejder hver dag som regering for at skabe et sammenhængende Danmark, hvor man kan bo, arbejde og skabe sig et godt liv, uanset hvilket postnummer man bor i. Jeg er derfor også svært glad for interessen for vores partnerskab, der skal skabe et mere aktivt byliv, og for, at både kommuner, brancheorganisationer og interesseorganisationer har takket ja til at deltage.”

Partnerskabet er sammensat af kommuner og organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling og skal arbejde med de udfordringer, som bymidterne oplever som følge af stigende e-handel, ændrede indkøbsvaner og et faldende udbud af butikker og følgerne af corona-krisen.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Nu skal vi gang med at finde de gode løsninger og værktøjer, der kan hjælpe med at løse de problemer, vi ser med mennesketomme bymidter og butiksdød. Det har corona-krisen om muligt kun skabt et endnu større behov for, og det er vigtigt, at vi kigger bredt på de her problemstillinger. Bymidterne spiller en meget vigtig rolle som det sted, vi mødes i de fleste af landets mindre og mellemstore byer. En velfungerende og attraktiv bymidte er derfor ikke kun til gavn for det lokale erhvervsliv, men i lige så høj grad til glæde for kommunens indbyggere.”

Borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen:

”Vores byers hjerte er og bliver bymidten. Det er her folk mødes for at være sammen og nyde dagen. Her spises, handles, snakkes, leves. Og det er vigtigt, at vi sikrer de bedste rammer til alt det. Derfor glæder vi os til samarbejdet med flere kommuner fra hele landet. Vi kan uden tvivl inspirere hinanden og blive styrket på den måde, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.”

Partnerskabet for levende bymidter består af:

– Kommunernes Landsforening
– Realdania
– Frederikshavn Kommune
– Syddjurs Kommune
– Varde Kommune
– Faaborg-Midtfyn Kommune
– Guldborgsund Kommune
– De Samvirkende Købmænd
– Netværket CityChefer20
– Ejendom Danmark
– Dansk Erhverv
– Lokale og Anlægsfonden
– Landdistrikternes Fællesråd
– Kulturministeriet
– Erhvervsministeriet (Erhvervsstyrelsen fmd)

Partnerskabet er et af initiativerne i regeringens Vækstplan for handel og logistik og skal i første omgang munde ud i konkrete forslag til løsninger, og derudover komme med anbefalinger til statslige indsatser primo 2021.

De konkrete forslag til løsninger skal herefter afprøves. Medio 2021 begynder anden fase, hvor der på baggrund af en ansøgningsrunde udvælges 3-5 testbyer, som i partnerskab med handelsstandsforeninger og andre lokale aktører skal udarbejde udviklingsstrategier med afsæt i partnerskabets værktøjskasse. Erfaringen med udviklingsstrategierne skal bidrage til at kvalificere og opdatere værktøjskassen og anbefalingerne til statslige indsatser.

Partnerskabet arbejder indtil videre frem til medio 2022.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune med i nyt partnerskab ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger