SF: Savner den grønne retning?

SF: Savner den grønne retning?

24. august 2020 - kl. 8:30 - af

Borgmesteren lægger i et indlæg op til, at byrådets partier skal stå sammen om retningen for kommunen: flere private og offentlige arbejdspladser, bedre normeringer på 0-6 års området, en god folkeskole, gode forhold for de ældre og vores handicappede. Det er overskrifter, vi i SF er enige i, såfremt borgmesteren f.eks. med bedre normeringer mener minimumsnormeringer (aldrig flere end seks børn per voksen i børnehaverne og tre i vuggestuerne), med en god folkeskole mener max 24 elever i klassen, med gode forhold for de ældre mener indførelse af minimumsnormeringer på ældreområdet. Vi ser gerne, at Socialdemokratiet konkretiserer dets synspunkter.

Et område er bemærkelsesværdigt fraværende i Borgmesterens udmelding: det grønne. I SF savner vi i den grad, at Socialdemokratiet også forholder sig til klima – og miljøpolitikken. Hvordan begrænser vi CO2-udledningen? Er socialdemokraterne med på at fremme sol og vind i energiforsyningen og lokalplanlægningen?

Når vi i SF bliver bekymret over at man  ”glemmer” det grønne område, så hænger det sammen med, at socialdemokratiet i tidligere indlæg ønsker at fremme den private, forurenende og drivhusfremmende transport i form af en 3. Limfjordsforbindelse Transportsektoren er sammen med landbruget nogle af de helt store udledere af klimagasser.

Derfor er det perspektivløst, hvis man vil den grønne dagsorden, at asfaltere landet yderligere. Hvis socialdemokraterne tager udfordringen fra drivhuseffekten alvorligt, bør de arbejde for et nyt jernbanespor i Vendsyssel i stedet for en 3. Limfjordsforbindelse. I SF mener vi at man, hvis man er ægte grøn bør arbejde på at få godstrafikken over på skinner.

Landbruget står for 30 procent af vores klimaforurening. Derfor er det på høje tid, stiller større krav til landbruget: Udtagning af jorde med stor klimabelastning, stille konsekvente krav til behandling af gylle, kræve energieffektivisering af landbrugsmaskiner og satse på mere skov.

 

SF- Frederikshavn kommune. 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF: Savner den grønne retning?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger