Ro til den rigtige løsning på tilskudsøkonomien

Ro til den rigtige løsning på tilskudsøkonomien

2. september 2020 - kl. 6:31 - af

Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune har på mandagens møde besluttet at udsætte beslutningerne om tilskudsordningens økonomi, indtil en arbejdsgruppe har bidraget til at finde de rigtige løsninger frem for de hurtige. Beslutningen sker efter drøftelser med Folkeoplysningsudvalget.

Folkeoplysningsudvalget og Kultur- og Fritidsudvalget holdt torsdag i sidste uge fælles møde, hvor de drøftede effekterne af den nye Tilskudsordning i Frederikshavn Kommune og den genopretning af praksis, der er gennemført i forhold til foreningernes lokaletilskud. Udfaldet af de fælles drøftelser blev, at Kultur- og Fritidsudvalget på mandagens møde besluttede, at en arbejdsgruppe skal komme med forslag til, hvordan man bedst muligt kan rette op på utilsigtede effekter af beregningerne af lokaletilskuddet til foreningerne.

Begge udvalg udtrykker, at de er optagede af at fastholde intentionerne om, at tilskud først og fremmest skal gå til aktiviteter for børn og unge og i mindre grad til lokaleudgifter.

Folkeoplysningsudvalget anbefalede under drøftelserne torsdag, der i øvrigt blev gennemført i en særdeles konstruktiv stemning, at Kultur- og Fritidsudvalget arbejder for at finde den rigtige løsning frem for den hurtige løsning. Dette for at skabe ro om tilskudsordningen, som de fleste foreninger grundlæggende er tilfredse med principperne i – hvis bare det ikke var for de utilsigtet store fald i lokaletilskud, som nogle foreninger rammes af.

  • På fællesmødet anbefalede Folkeoplysningsudvalget, at Kultur- og Fritidsudvalget nedsætter en effektiv arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan vi kan få skruet lokaletilskuddet sammen, så foreningerne oplever et retfærdigt lokaletilskud, samtidigt med at medlemstilskuddet i højere grad end tidligere belønner foreningerne for aktiviteter for børn og unge, forklarer formand for Folkeoplysningsudvalget, Steen Jensen, FUF.

Denne anbefaling valgte Kultur- og Fritidsudvalget på deres møde den 31. august at lytte til. Man besluttede at nedsætte en arbejdsgruppe, som i de nærmeste uger skal se på, hvordan lokaletilskuddet kan justeres. Målet er, at alle foreninger fremover får et rimeligt tilskud til deres lokaler, uden at det går ud over det forstærkede fokus på medlemstilskuddet.

  • Vi lytter til, at paraplyorganisationerne og Folkeoplysningsudvalget, når de siger: “hellere rigtigt end hurtigt”. Vi har derfor besluttet, at en arbejdsgruppe skal søge at finde de gode og holdbare løsninger, så vi kan få ro om tilskudsordningen fremover, siger Kultur- og Fritidsudvalgets formand, Mette Hardam.

Afregning og udbetaling af de sidste tilskud i 2020 rykkes dermed fra det tidlige til det sene efterår, hvor Kultur og Fritidsudvalget træffer de endelige beslutninger. 

  • Hvis en forening bliver udfordret på likviditeten af den årsag, opfordrer vi til at kontakte administrationen, der vil hjælpe med at finde den rigtige løsning for den enkelte forening i situationen, slutter Mette Hardam.
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ro til den rigtige løsning på tilskudsøkonomien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger