Htx-elever laver film for Frederikshavn Kommune

Htx-elever laver film for Frederikshavn Kommune

3. september 2020 - kl. 15:03 - af

3.g’ere på htx Frederikshavn skal lave film til det kommunale projekt ’Unge der hjælper Unge’.

Hvis man vil lave film henvendt til unge mennesker, så må det være godt at lade unge mennesker lave filmene. Nogenlunde sådan har medarbejderne på det kommunale projekt ’Unge der hjælper unge’ tænkt, da de skulle lave en række film om nogle meget svære emner, som unge mennesker kan støde på. Og derfor kom htx Frederikshavn på banen, da de har faget Kommunikation og IT, hvor de bl.a. lærer om filmfaget og medier generelt.

Jette Sloth, sundhedskoordinator og Lise Jørgensen, pædagogisk konsulent – som begge er tilknyttet projektet i Frederikshavn Kommune – var på besøg hos de 3 nye 1.g-klasser på htx Frederikshavn. Man viste eksisterende materiale – som eleverne ikke var imponerede over – og man fortalte om de temaer, som filmene skal omkring. Det drejer sig om tunge emner som sorg, angst og depression. Og til alle filmene vil man interviewe unge, som selv har været ramt, og som er kommet igennem det. Lise Jørgensen fortæller om valget af htx:

– Vi har brugt professionelle til at lave film til unge, og det har ikke fungeret så godt. Derfor synes vi de unge -htx’ere – skal lave dem, da de både er i målgruppen for projektet og samtidigt har en klar idé om, hvordan man laver film til unge.

Spændte elever
På htx Frederikshavn startede de nye 1.g’ere d. 10. august, så det er hurtigt de er blevet kastet ud i spændende opgaver. Medier, kommunikation og IT er en vigtig del på htx, og eleverne har ofte en god viden om filmteknik, lyd, lys og forskellige medier. Lektor Louise Toftemark Lauridsen, som underviser eleverne er helt tryg ved at lade eleverne deltage i projektet:

– Eleverne har været meget spændte på projektet. Jeg er sikker på, at de nok skal lave nogle fine film. De kender til det at være ung, og de har et godt blik for film der fanger. De er også meget fortrolige med filmmediet, som de jo leger med i deres fritid og som de også har brugt meget i folkeskolen. Så teknikken er helt på plads. De skal blot guides en smule.

Eleverne skal være færdige med filmene i slutningen af oktober.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Htx-elever laver film for Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger