Coronavirus: Frederikshavn er nu en rød kommune

Coronavirus: Frederikshavn er nu en rød kommune

4. september 2020 - kl. 19:47 - af

Smittetrykket stiger i Frederikshavn Kommune, som nu har haft 13 nye coronasmittede borgere inden for den seneste uge. Kommunen er dermed kommet i kategorien rød, som Sundhedsstyrelsen sætter særligt fokus på.

Krisestaben i Frederikshavn Kommune trådte fredag eftermiddag sammen, da Frederikshavn blev en del af landets ”røde kommuner” grundet et højt smittetryk. Den seneste uge er 13 borgere i kommunen konstateret smittede med coronavirus, hvorfor borgmesteren nu opfordrer alle borgere til at tage særlige hensyn.

– Det er enormt vigtigt, at alle overholder alle retningslinjerne – vi giver ikke hånd, vi holder afstand, vi spritter af og vi holder os hjemme, når vi er syge. Smitten er spredt nu, så det gælder om at overholde alle retningslinjerne, så vi forhindrer yderligere smittespredning, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Krisestaben følger udviklingen af smittespredningen henover weekenden og mødes ved behov for at diskutere, om og hvilke tiltag, der yderligere skal tages.

– Det her minder os om, at coronakrisen ikke er overstået. Ingen områder eller personer er fritaget. Derfor er det nu, vi skal handle. For det er lige nu, at vi har muligheden for at bremse smitten. Det gør vi ved at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Gør vi ikke det, kan konsekvenserne være alvorlige, siger Birgit S. Hansen.

Vær med til at bryde smittekæden

Det er vigtigt, at alle overholder Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer:

  • Vask hænder tit (eller brug håndsprit)
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på din arbejdsplads
  • Hold afstand – bed andre om at tage hensyn

Du kan bidrage yderligere ved at installere den nye app: Smitte|stop. Du er anonym, og ved hjælp af din mobils kontakt med andre mobile enheder via Bluetooth kan du få besked, hvis du har været i nærheden af en person, som viser sig at være smittet med COVID-19. Herefter kan du blive testet, og på den måde kan man tidligt opspore evt. smitte.

Har du spørgsmål, er det altid muligt at ringe til corona-hotlinen på 70200233

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Coronavirus: Frederikshavn er nu en rød kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2024 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger