Corona: Frederikshavn Kommune sætter fokus på smittestop

Corona: Frederikshavn Kommune sætter fokus på smittestop

7. september 2020 - kl. 14:41 - af

Efter Frederikshavn fredag blev en rød kommune grundet 13 smittede med coronavirus, sættes der nu fokus på at bryde smittekæderne

Også mandag kunne det konstateres, at Frederikshavn Kommune har 13 nye smittede borgere med coronavirus den seneste uge. Derfor besluttede kriseberedskabet ved dagens møde at iværksætte en række initiativer for at bremse smittekæden.

– Det er enormt vigtigt, at vi udviser rettidig omhu og får stoppet smitteudbruddet, der på nuværende tidspunkt er i gang i Frederikshavn Kommune, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Det gøres blandt andet ved at aflyse kommunale arrangementer, flytte lokale møder over på digitale platforme og sætte fokus på overholdelse af Sundhedsstyrelsen retningslinjer om hygiejne og afstand.

– Vi skal simpelthen ikke være en rød kommune, der ser nye smittede hver dag. Derfor tager vi som arbejdsgivere og politisk system det på vores kappe at gå forrest og lave retningslinjer, der skal minimere smitterisikoen, siger Birgit S. Hansen.

De politiske møder vil fortsat blive afholdt i fysisk format, men i byrådssalen frem for i andre mødelokaler. Det sker, fordi man i byrådssalen sidder med plastik-visir mellem alle stole, hvorved der er minimal smitterisiko.

De nye indsatser gælder foreløbig en uge. Så mødes krisestaben igen og evaluerer på behovet for nye retningslinjer.

Vær med til at bryde smittekæden

Frederikshavn Kommune kan dog ikke bryde smittekæden i kommunen alene. Derfor opfordrer borgmesteren alle borgere til at overholde Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer og til at selvisolere og blive testet ved symptomer.

– Har man symptomer, eller har man været i kontakt med en smittet, er det vigtigt, at man holder sig hjemme og bliver testet efter at have kontaktet egen læge. Det er nu vi skal handle, hvis vi skal bryde smitten, slutter Birgit S. Hansen.

Det er disse retningslinjer, vi alle skal overholde:

  • Vask hænder tit (eller brug håndsprit)
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring, både hjemme og på din arbejdsplads
  • Hold afstand – bed andre om at tage hensyn

Du kan bidrage yderligere ved at installere den nye app: Smitte|stop. Du er anonym, og ved hjælp af din mobils kontakt med andre mobile enheder via Bluetooth kan du få besked, hvis du har været i nærheden af en person, som viser sig at være smittet med COVID-19. Herefter kan du blive testet, og på den måde kan man tidligt opspore evt. smitte.

Har du spørgsmål, er det altid muligt at ringe til corona-hotlinen på 70200233

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Corona: Frederikshavn Kommune sætter fokus på smittestop' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger