Frederikshavn Kommune overtager sprogskole

Frederikshavn Kommune overtager sprogskole

7. september 2020 - kl. 9:13 - af

Sprogskolen hos AOF Frederikshavn er blevet virksomhedsoverdraget til Frederikshavn Kommune. Det kommunale sprogcenter hedder herefter ‚ÄĚSprogcenter Frederikshavn‚ÄĚ.

Den 1. juli startede 10 lærere (9 + 1 lærer som pt. er på barsel) og 2 administrative medarbejdere på Sprogcenter Frederikshavn, som har lokaler på Hånbækvej, tidlige Hånbækskolen, hvor også Projekt og Integration og Den Kommunale Unge Indsats (KUI) har til huse.

F√łrste uge efter virksomhedsoverdragelsen gik med at flytte undervisningsmaterialer fra de tidligere lokaler til H√•nb√¶kvej samt indretning af l√¶rerv√¶relse og undervisningslokaler efterfulgt af sommerferie.

Undervisningen startede den 3. august efter en uges forberedelse af undervisning og lokaler samt introduktion til Frederikshavn Kommune og Jobcenter Frederikshavn. Opstarten gik som planlagt, og alle hold modtog den s√¶dvanlige undervisning fra den f√łrste dag.

Der er blevet ydet en kæmpeindsats fra både lærergruppen og medarbejderne på Hånbækvej for at nå i mål til starten af Sprogcenter Frederikshavn, og der er ved fælles hjælp indrettet 7 rigtig gode undervisningslokaler, hvor kursisterne meget hurtigt er faldet godt til.

Der er 14 forskellige hold på Sprogcentret Р11 daghold og 3 aftenhold. Der tilbydes danskuddannelse på alle 3 niveauer, og der er dags dato indskrevet 180 elever til undervisningen.

Visionerne for Sprogcenter Frederikshavn er, at i og med der deles adresse med Integrationsafdelingen, skal der v√¶re et t√¶t samarbejde omkring den enkelte kursists plan i forhold til at blive selvfors√łrgende enten i form af job eller uddannelse. Man vil hurtigere kunne reagere p√• borgere/kursister, som mistrives, eller som har h√łjt frav√¶r. L√¶rerne kan ligeledes i h√łjere grad v√¶re medvirkende til at underst√łtte den besk√¶ftigelsesrettede indsats ved for eksempel at kunne rette undervisningen mod en specifik branche, hvor der er et fremtidigt behov for at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Der er mulighed for at lave mere projektorienteret undervisning og inddrage bl.a. gymnastiksal og hjemkundskabslokale i undervisningen på Hånbækvej, hvor rammerne er egnet til alternative former for undervisning ud over den klassiske klasseundervisning.

Der skal i den fremtidige undervisning indarbejdes digitaliseret undervisning via diverse undervisningsplatforme samt arbejdes med at l√¶re borgerne/kursisterne at bruge Jobnet.dk og udf√¶rdige CV til deres jobs√łgning.

Sprogcenter Frederikshavns m√•ls√¶tning er at udbyde en danskuddannelse af h√łj kvalitet, der kan tiltr√¶kke kursister fra de omkringliggende kommuner, som f.eks. har job i Frederikshavn Kommune.

Arbejdsmarkedsudvalget fik en orientering herom p√• udvalgets seneste m√łde, og udvalget tog orienteringen til efterretning.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune overtager sprogskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger