Flere mobile testenheder sendes nu til Frederikshavn Kommune

Flere mobile testenheder sendes nu til Frederikshavn Kommune

10. september 2020 - kl. 8:58 - af

Borgerne i Frederikshavn Kommune får nu yderligere mulighed for at lade sig teste. Det sker, når Region Nordjylland sender mobile testenheder med testmateriale og personale til Frederikshavn, Skagen, Ålbæk og Sæby – tilbuddet gælder raske borgere.

Ekstra tiltag nødvendigt
På grund af det stigende smittetal i Frederikshavn Kommune etablerer regionen midlertidige teststeder rundt omkring i kommunen. Konkret bliver det muligt for raske borgere at lade sig teste i Skagen, Ålbæk, Frederikshavn og Sæby på fastlagte tidspunkter.

– Vi ser desværre, at smitten er iblandt os, og at den flytter sig på tværs i kommunen. Derfor er det godt, at man nu nemmere kan få en coronatest, og jeg håber inderligt, at det kan være med til at sætte en stopper for smitten, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S).

Det bliver muligt for alle over 2 år uden tidsbestilling at lade sig teste på Skagen Rådhus, i Ålbæk Kulturhus, i Arena Nord i Frederikshavn samt i Sundhedshus Sæby.

I første omgang bliver det muligt i en begrænset periode. Regionen følger løbende smittetrykket for at vurdere, om der er behov for at etablere yderligere testning.

– Det er regionens opgave at udføre test, og de mobile testenheder sender vi ud, der hvor, vi vurderer, der er størst behov. Nu bliver det så Frederikshavn og omegn. Det er vigtigt, at vi hurtigt får afdækket smitten, så kommunerne kan sætte de nødvendige tiltag i værk, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Hvis du har symptomer på corona, skal du have en henvisning fra din læge til at blive testet på et af regionens hospitaler. Det samme gælder for børn under 2 år både med og uden symptomer.

Sundhedspersonale skal testes
Frederikshavn Kommune betegnes lige nu som en ”rød kommune”, og det medfører, at Region Nordjylland også tilbyder kommunalt sundhedspersonale yderligere testning.

Derfor er regionen og kommunen ved at planlægge test af kommunens sundhedspersonale. Det kommer til at ske i den kommende uge rundt omkring i kommunen.

Indtil videre planlægges der med en første runde af test af sundhedspersonalet. Derefter vurderes smittetrykket i kommunen i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og der træffes herefter beslutning om, hvorvidt en systematisk test af personale skal fortsætte.

Her kan du blive testet
Du kan møde op på følgende steder og tidspunkter, for at få en coronatest:

Sæby: Fredag d. 11/09 fra klokken 9.00 til 17.00 i Sundhedshus Sæby
Skagen: Onsdag d. 16/09 fra klokken 10.00 til 14.00 på Skagens Rådhus
Ålbæk: Onsdag d. 16/09 fra klokken 15.00 til 17.00 i Ålbæk Kulturhus
Frederikshavn: Onsdag d. 16/09 fra klokken 10.00 til 16.00 i Arena Nord
Fredag d. 18/09 fra klokken 10.00 til 16.00 i Arena Nord.
Onsdag d. 23/09 fra klokken 10.00 til 16.00 i Arena Nord.
Fredag 25/09 fra klokken 10.00 til 16.00 i Arena Nord.

Derudover hver lørdag fra klokken 10.00 til 15.00 på Paradiskajen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere mobile testenheder sendes nu til Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger