Htx Frederikshavn murer med Murer-Kjeld

Htx Frederikshavn murer med Murer-Kjeld

18. september 2020 - kl. 11:33 - af

Hvad gør man, hvis skolens sædvanlige murerlærere alle er optaget og man virkelig har brug for en fagmand til at vise eleverne, hvordan man let og elegant kan svinge murerskeen? Ja, så ringer man da til Danmarks berømteste murer, Murer-Kjeld, og spørger om han vil undervise eleverne. Nogenlunde sådan gik det for sig, at lektor Anders Nørgaard hyrede Kjeld Pedersen til at undervise sine htx-elever i faget ’Byggeri og Energi’, hvor eleverne bl.a. skal introduceres til murerfaget. Anders Nørgaard bekræfter forløbet og tilføjer:

– Jeg kan selv godt mure til husbehov, men jeg synes eleverne skulle opleve, hvordan en professionel murer virkeligt kan få det til at se let og elegant ud. Og det kan Kjeld, må man sige. Vi har allerede aftalt med Kjeld, at vi skal ud og se en byggeplads, så vi også får et indtryk af, hvor komplekse opgaver en murer egentligt laver.

Holder af at undervise unge mennesker
Kjeld Pedersen fortæller, at han ikke tøvede, da Anders Nørgaard spurgte om opgaven.

– Jeg holder meget af at undervise unge mennesker i murerfaget, så det var ikke så svært at sige ja. Jeg har selv haft 10 lærlinge, og jeg har stadig kontakt til dem alle. Det er noget helt specielt, at få en usikker dreng ind som ny lærling, og så aflevere en færdig murer 3 år senere, som en stor og stærk mand, der ved hvad han vil med livet.

Teknikfag – teori i praksis
Nogle vil sikkert spørge, hvorfor gymnasieelever fra htx overhovedet skal lære at mure i deres undervisning. Svaret er, at de gennem deres såkaldte teknikfag – som de har i 3.g – skal introduceres til den praktiske del, af de fagområder de indtil nu har beskæftiget sig med. Kjeld Pedersens elever har valgt faget ’Byggeri og Energi’ og skal derfor bl.a. prøve at mure og lave tømrerarbejde. Andre teknikfag hos htx Frederikshavn er maskinteknik, el-teknik, proces og tekstil. Anders Nørgaard fortæller om teknikfaget:

– Teknikfag er kun noget man finder hos htx. Det er ret populært og et godt afbræk fra skolebænken og lektierne, som kan være krævende i 3.g. Vi synes også, at det er godt, at eleverne introduceres til den praktisk del af et fag, så man får lidt kendskab til de udfordringer en håndværker kan have. Har man fx planer om at læse videre til arkitekt, bygningsingeniør eller bygningskonstruktør, så er teknikfaget ’Byggeri og Energi’ perfekt.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Htx Frederikshavn murer med Murer-Kjeld' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger