Nu kan skoler i Nordjylland booke undervisningsforløb fra LIFE

Carl Christian tv og Asbjørn th tester enzymer. Foto: Life.

Nu kan skoler i Nordjylland booke undervisningsforløb fra LIFE

18. september 2020 - kl. 8:32 - af

Alle grundskoler i Nordjylland kan fra i dag booke gratis undervisningsforløb fra det nye almennyttige undervisningsinitiativ LIFE, der via undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning vil styrke den naturfaglige dannelse og uddannelse hos børn og unge fra dagsinstitutioner til ungdomsuddannelser. Alle undervisningsforløb fra LIFE er case-baserede, udviklet i samarbejde med forskere fra danske virksomheder og understøtter undervisningen i skolerne – og så kan de allerede leveres på de nordjyske skoler fra d. 1. oktober 2020.

Hvordan kan enzymer fra naturen erstatte kemikalier i industrien? Og hvordan kan mikroorganismer og katalyse bidrage til at brødføde en voksende verdensbefolkning? Det undersøger forskere i avancerede laboratorier rundt om i verden – og det samme kan elever i Nordjylland nu komme til.

Fra oktober bliver det muligt for elever i grundskoler at arbejde med undervisningsforløb fra det nye almennyttige undervisningsinitiativ LIFE. Centre for Undervisningsmidlers afdeling pü Professionshøjskolen UCN stür for at levere undervisningsmaterialer i sükaldte LIFE Kit til de nordjyske skoler, og undervisningsforløbene kan bookes fra i dag. 

”De seneste år har vi oplevet en større interesse for naturfagsområdet på skolerne i vores region. Skolerne har samtidigt haft et ønske om, at vi ved Center for Undervisningsmidler har kunne kombinere udlån af materialer til naturfagsundervisningen med færdige forløb og kurser. Derfor mener jeg, at vi i dette samarbejde med LIFE kan tilbyde skolerne en unik mulighed for at låne spændende materialer som del af undervisningsforløbene fra LIFE,” siger Anders Bredahl Frank, uddannelsesleder på Professionshøjskolen UCN. 

Fra verdensmĂĽl til FĂŚlles MĂĽl

LIFE tilbyder gratis undervisningsforløb – kaldet LIFE Forløb – hvor eleverne arbejder undersøgende med virkelighedsnære problemstillinger, der understøtter FN’s verdensmål. Det kan fx være at stoppe sult på en bæredygtig måde. Forløbene er case-baserede og udviklet i tæt samspil med skoler, virksomheder og forskningsmiljøer. Samtidig understøtter de den almindelige undervisning og lever de op til de politisk bestemte rammer, fx Fælles Mål i grundskolen 

”I LIFE ønsker vi, at flere børn og unge opdager, hvor fascinerende naturvidenskaben er, så flere får til lyst at fordybe sig i naturfagene. Derfor tilbyder vi undersøgelsesbaserede undervisningsforløb, hvor elever kan udforske naturvidenskaben ved at arbejde undersøgende med virkelige samfundsudfordringer på samme måde, som virksomheders forsknings- og udviklingsafdelinger gør det. Vi er meget glade for, at vores LIFE Forløb nu kan anvendes på skoler i hele Danmark,” fortæller Christine Antorini, direktør i LIFE. 

I dag kan skoler booke de tre LIFE Forløb Enzymjagten, Turbovækst og WeGrow. LIFE forventer at lancere yderligere fire forløb i 2021 – til både grundskolen og gymnasiet. Ambitionen er at have udviklet i alt 30 LIFE Forløb til daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser inden 2030. 

En ekstraordinær mulighed – helt gratis 

Alle LIFE Forløb bestür af büde den digitale undervisningsplatform MY:LIFE og et LIFE Kit, der er materialekasser med fysiske undervisningsmaterialer. Det kan fx vÌre sÌrlige bakterier, VR-briller, enzymer eller plantesensorer, der skal bruges til det eksperimentelle arbejde i forløbet.  

”Med undervisningsforløbene fra LIFE giver vi elever og lærere mulighed for at udforske naturvidenskaben på nye eksperimentelle måder og med materialer og udstyr, som skolerne typisk ikke selv har til rådighed. Vi håber, det kan bidrage til at gøre flere børn og unge i hele Danmark nysgerrige på naturfag og teknologi,” lyder det fra Christine Antorini. 

LIFE planlÌgger at etablere fem regionale laboratoriefaciliteter inden 2023, hvor elever kan arbejde videre pü et LIFE Forløb. Det ene bliver et højteknologisk lÌringscenter i Lyngby, nord for København. LÌringscentret LIFE Campus forventes af übne for skoleklasser i efterüret 2021.

Derudover er LIFE ved at udvikle fem laboratorielastbiler, som kan besøge skoler i hele Danmark. Det første LIFE Mobil Lab begynder at besøge skoler i 2021 – i første omgang på Sjælland. Alt fra LIFE stilles gratis til rådighed for skolerne.

Undervisningsinitiativet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Om LIFE

LIFE er et nyt landsdækkende undervisningsinitiativ, der har til formål at styrke børn og unges viden om og fascination for naturvidenskab. LIFE tilbyder gratis undervisningsforløb – kaldet LIFE Forløb – hvor elever arbejder undersøgende med problemstillinger, der understøtter FN’s verdensmål.

LIFE stür for LÌring, IdÊer, Fascination og Eksperimenter. Initiativet er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Læs mere på www.LIFE.dk og følg ’LIFE Læringscentret’ på Facebook og Instagram.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kan skoler i Nordjylland booke undervisningsforløb fra LIFE' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger