Kommunal udviklings- og visionspulje

Kommunal udviklings- og visionspulje

28. september 2020 - kl. 9:51 - af

Kultur- og Fritidsudvalget skal pü dets nÌste møde den 1. oktober drøfte en visions- og udviklingspulje.

Udvalget besluttede pü møde den 6. maj i ür at bede om Folkeoplysningsudvalgets input til ansøgningsprocedurer og kriterier for Visionspuljen. Heri indgür bl.a. tanker fra IdrÌtssamvirket og Frederikshavns Ungdoms FÌllesrüd.

Udviklingspuljen fordeles i dag af Folkeoplysningsudvalget og er pü 143.000 kr. i 2020. Udviklingspuljen er en lovpligtig pulje uden krav til puljens størrelse. Rammerne for puljen er fastsat i gÌldende Folkeoplysningspolitik.

Visionspuljen er ønsket af Kultur- og Fritidsudvalget i forbindelse med omlÌgningen af tilskudsordningen i Frederikshavn Kommune. Udvalget har tidligere tilkendegivet, at mület med visionspuljen er at understøtte nye visioner pü det samlede kultur- og fritidsomrüde. Kultur- og Fritidsudvalget udmønter denne pulje, dog süledes at fastsÌttelsen af overordnede visioner og indsatser sker i samarbejde med Folkeoplysningsudvalget.

Èn pulje

Center for Kultur og Borgerservice foreslår nu en sammenlægning af de to puljer til én ”Udviklings- og visionspuljen”.

Kultur- og Fritidsudvalget ønsker med Udviklings- og visionspuljen at tilgodese tvÌrgüende samarbejder mellem foreningsliv, aktører, netvÌrk og erhvervsliv inden for udvalgets samlede ressortomrüde. Puljen skal styrke kulturens og folkeoplysningsomrüdets mulighed for at løfte nye samfundsopgaver og indgü i nye samarbejder. Frederikshavn Kommunes Kultur- og Fritidsvision skal motivere borgere, foreninger og andre aktører til at byde ind med nye idÊer og projekter, og der kan søges støtte til disse via denne pulje.

Kultur- og Fritidsvisionen indeholder 4 fokuspunkter: stolthed, fĂŚllesskab, frivillighed samt nysgerrighed.

Udviklings- og Visionspuljen støtter udviklingen af kulturomrüdet og udviklingen af det folkeoplysende omrüde via projekter og aktiviteter, der bygger pü Ên og gerne flere af de 4 fokuspunkter. Alle foreninger, oplysningsforbund, grupper, borgere og aktører fra kultur- og fritidslivet, som er hjemmehørende i Frederikshavn Kommune, kan søge puljen.

Hvad kan puljen støtte?

Puljen kan støtte

  • initiativer og aktiviteter, der ligger ud over det traditionelt folkeoplysende
  • nye samarbejdsformer, netvĂŚrk og foreningsformer
  • projekter og aktiviteter, der udvikler og støtter Frederikshavn Kommunes kulturliv pĂĽ kort sĂĽvel som pĂĽ langt sigt og ligger inden for den til enhver tid gĂŚldende Kultur- og Fritidsvision
  • projekter og aktiviteter, der udvikler og støtter Frederikshavn Kommunes fritids- og foreningsliv pĂĽ kort sĂĽvel som pĂĽ langt sigt og ligger inden for den til enhver tid gĂŚldende Kultur- og Fritidsvision.

To ĂĽrlige uddelinger

Der vil kunne ansøges to gange ĂĽrligt – forĂĽr og efterĂĽr. Første udlodning forventes i forĂĽret 2021. Ansøgningen vil ligge elektronisk pĂĽ kommunens hjemmeside.

Forud for mødet indstiller teknik- og kulturdirektøren, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender de skitserede kriterier og ansøgningsprocedure for Udviklings- og visionspuljen. Desuden foreslüs puljens størrelse fastlagt til 200.000 kr. Det indstilles ligeledes, at udvalget finansierer puljen med det hidtidige beløb fra udviklingspuljen under Folkeoplysningsudvalget og det resterende fra Folkeoplysningsudvalgets ramme. Og endelig indstilles det, at første udlodningstidspunkt fastsÌttes til maj 2021 og derefter to gange ürligt med 6 müneders mellemrum.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunal udviklings- og visionspulje' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger