2000 elever går på æblerov i Frederikshavn

2000 elever går på æblerov i Frederikshavn

13. oktober 2020 - kl. 9:02 - af

Hvad er det egentlig, der er så særligt ved de danske æbler? Sammen med GoCook går 170.000 danske skolebørn på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de henover efteråret går på æblerov i skolekøkkenet.

2000 børn og unge fra Frederikshavn Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander på 4 ud af 5 grundskoler i Danmark. Sammen med 170.000 andre danske skolebørn skal de blandt andet bage søde æbleboller og give en italiensk æggekage et tvist med danske æbler.

– Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad – og naturligvis dessert. Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge.

Og noget kunne tyde på, at det ikke kun er GoCook, der godt kunne tænke sig, at børnene lærte de danske æbler bedre at kende. Skolerne har tilmeldt sig som aldrig før, så der i år er rekorddeltagelse med knap 7.500 tilmeldte klasser fordelt over hele landet.
Læg dertil danskernes stigende interesse for at placere deres forbrug lokalt. Coop spurgte i april befolkningen, hvad de ville gøre mere efter corona-nedlukningen, og her svarede 41 %, at de ville handle flere lokale fødevarer. Derfor sætter Coop i år fokus på at fremme forbruget af og ikke mindst interessen for danske råvarer.

Æbler udfordrer børnenes madmod

GoCook har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Det er lærerne selv, der har tilmeldt sig GoCook Smagekassen og bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer. I år indeholder kassen udover æblerne blandt andet også danske kartofler og jordskokker, som eleverne skal bruge, når de udfordres på deres madmod i skolekøkkener over hele landet.

– Børnene kender allerede æbler som en snack i madpakken eller fra kager, men vi vil gerne have dem til at opleve og reflektere over danske æblers mange smage, siger kokken Gorm Wisweh.

– Og mon ikke de ligesom jeg bliver overrasket over, at det kræver næsten et helt års arbejde at bringe danske æbler fra jord til bord, siger Micki Cheng.

Både Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook og har begge både spist, skrællet og kokkereret sig gennem bunkevis af æbler ifb. med de mange film til årets Smagekasse.

GoCook Smagekassen er i år Danmarks største madaktivitet. Den afvikles i år for 14. gang i træk. Skoleeleverne går i køkkenet i ugerne 43, 44 og 45 og fra Sæbygårdskolen i Sæby, deltager 11 klasser i aktiviteten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2000 elever går på æblerov i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger