Udmærket kvalitet af kystbadevandet i sæson 2020

Udmærket kvalitet af kystbadevandet i sæson 2020

3. november 2020 - kl. 6:14 - af

I 2020 har kystbadevandskontrollen omfattet undersøgelser af badevandskvaliteten ved 20 badevandsstationer i Frederikshavn Kommune.

3 stationer har Blå Flag, og 10 stationer har Badepunktsflag i overensstemmelse med Teknisk Udvalgs beslutning fra januar måned.

Kontrollen er lovpligtig og udføres i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse om badevand og badeområder. Der udføres en statistisk beregning på baggrund af undersøgelsesresultater fra de seneste 4 år. Badevandet klassificeres som enten: ”udmærket”, ”god”, ”tilfredsstillende” eller ”ringe”. ”Udmærket” er den bedste kvalitet, og ”ringe” er den dårligste. For at opnå Blå Flag og Badepunktsflag skal stranden have klassificeringen ”udmærket”.

I badesæsonen 2020 har 19 badestationer opnået ”udmærket” badevandskvalitet. Haldbjerg-Vangen badestation er gået fra klassifikationen ”god” til ”udmærket”, og Jerup Strand er gået fra ”tilfredsstillende” til ”god”.

Placeringen af badestationerne kan ses på Frederikshavn Kommunes hjemmeside.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller sagen til orientering for Plan- og Miljøudvalget forud for udvalgets møde i dag den 3. november.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udmærket kvalitet af kystbadevandet i sæson 2020' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger