DF: Afskaf den årlige 1% budgettilpasning på socialområdet

DF: Afskaf den årlige 1% budgettilpasning på socialområdet

15. februar 2021 - kl. 11:45 - af

Selvom intet er afgjort, finder Dansk Folkeparti det opløftende, at borgmesteren i budget 2022 lægger op til at friholde socialområdet for serviceforringelser ved at nulstille Socialudvalgets budgettilpasning.

Dansk Folkeparti foreslår, at man permanent fjerner budgettilpasningen på socialområdet.
Kernevelfærden er under pres. Der er brug for ro på bagsmækken.

Specielt ældreplejen er presset på grund af nedskæringer i personalet både på plejehjemmene og i den udekørende hjemmepleje.
De sidste 5 år har nedskæringer reduceret personalet med 7 procent. Et stort indhug på personalesiden set i lyset af at andelen af ældre i kommunen er vokset støt i samme periode. Altså færre varme hænder til flere ældre, der har brug for pleje og omsorg.

Ydermere har 20 procent af plejepersonalet ikke en faglig uddannelse. Det er meget bekymrende. Ældreområdet er ét af de vigtigste områder at have styr på i et velfærdssamfund. Vi skylder vores ældre en værdig alderdom.

Dansk Folkeparti deltager gerne i en konstruktiv debat om, hvordan man prioriterer velfærden samt finansierer de ca. 8.9 mio. kroner, det koster at fjerne budgettilpasningen på socialområdet.
Sammenlæg sundhedsområdet med socialområdet i et Social- og sundhedsudvalg.
Med en afvikling af Sundhedsudvalget spares betydelige løn- og administrationsomkostninger, og man er godt på vej mod de 8.9 mio. kroner.

Dansk Folkeparti har flere kort på hånden til at nå målet – fuld finansiering og håber, at andre partier byder ind med konstruktive forslag.

Thomas Hjort
Spidskandidat til kommunalvalget i 2021
for Dansk Folkeparti i Frederikshavn

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DF: Afskaf den årlige 1% budgettilpasning på socialområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger