Nedsæt moms på overnatninger NU

Nedsæt moms på overnatninger NU

30. marts 2021 - kl. 7:48 - af

Turisme- og oplevelseserhvervet har en stor betydning for økonomien i hele Frederikshavn kommune. Til dels den direkte i turismeerhvervene, men i lige så høj grad i følgeerhverv.  Det skaber økonomi, arbejdspladser og tilbyder en vej ind på arbejdsmarkedet for mange mennesker.

Konkurrenceevnen er altafgørende for dansk turisme, når vi skal genvinde vores markedsandele i en forventet økonomisk svækket verden efter Corona-krisen. Konkurrenceevnen er hæmmet af, at Danmark har et meget højt skatte- og afgiftsniveau og er en af de dyreste destinationer, som en turist kan besøge.

I en kommune hvor turisme med rette er et erklæret vækstspor, skylder vi at gøre alt hvad vi kan, for at hjælpe erhvervet direkte hvor vi kan, her har vi ikke råd eller tid til at sidde på hænderne og vente på bedre tider. Der er allerede taget mange initiativer lokalt og Destination Nord, Turishus Nord og andre arbejder hver dag målrettet med at skaffe flere gæster til vores område.

Men det er nu vi skal række erhvervet den ultimative håndsrækning, vi bør sænke momsen på området, så vi på moms og afgifter er konkurrencedygtigt med andre af vores nabolande, som i lyset af Corona har taget dette tiltag, ganske enkelt fordi det virker. Hvis vi skaber rammerne, skal vores fremragende turistindustri nok vise deres høje klasse og leverer varen.

Nogle vil måske spørge om man ikke kommer til at mangle de penge, som en momsreduktion på den korte bane koster, det simple svar er nej, den store mængde øgede gæster vil bidrage med langt mere, end den manglende moms ”indtægt”. Vi kender det jo alle sammen, er man kommet til en feriedestination sidder pengene lidt løsere, det afgørende er at få gæsterne til at vælge os i første omgang.

Vi skal som lokalpolitikere gøre alt hvad vi kan for at påvirke vores repræsentanter på Borgen til at agere nu, og i modsætning til mange andre tiltag er dette noget der rent faktisk vil kunne aflæses positivt på bundlinjen med det samme. Alle aktører i oplevelsesindustrien har brug for en gevaldig kickstart – specielt de områder hvor turismen er størst, som f.eks. i Frederikshavn Kommune.

#bedrebalance

Med venlig hilsen

Byrådskandidat for Venstre

Klaus Hjulmand

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedsæt moms på overnatninger NU' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger