Der stod fisk på dagens skoleskema
30. april 2021 - kl. 7:22 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Af Claus Kirkegaard:
8. klasse på Privatskolen Frederikshavn var i går på besøg på Fiskerihavnen i Strandby. Her blev de udfordret i forhold til madlavning med fisk som hovedingrediens.
Dagens ret var kuller-filet på grill med fiskesuppe som forret.
Rikke Møller Stjerne fra Sæby bød eleverne velkommen og hendes mand, fisker Henrik Krogh Larsen viste hvordan man fileterer en kuller.
Eleverne gik på med krum hals, og det lykkedes også de tre hold at fremtrylle dejlig mad af den udleverede kuller samt andre nødvendige ingredienser.
SKOLEN KONTAKTEDE MIG
Rikke Stjerne Møller, fortalte, at skolen havde kontaktet hende, efter hun havde afholdt nogle arrangementer på havnen i sommer.
– Vi vil gerne afholde arrangementer, som sætter fokus på råvarerne fra havet. I sommer var det med jomfruhummer, i dag laver eleverne mad med kuller som hovedingrediens. Arrangementet er kommet i stand sammen med Strandby Fiskeriforening, og det er er også meningen, at vi vil afholde noget til sommer igen, siger Rikke Stjerne Møller.
HVAFFOR EN FISK?
Der var ikke kun udfordringer udi madlavningens kunst for eleverne. Der var også en rundvisning på Henrik Krogh Larsens fartøj, FN 261 Stjerne.
Her forklarede fiskerielev, Christian Gadensgaard om de forskellige fisk, og om hvordan fiskeriet foregår.
I dagens anledning var der samlet en kasse med forskellige arter. Bl.a. havkat, pighvar og naturligvis jomfruhummer.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Der stod fisk på dagens skoleskema' til en bekendt