Enhedslisten Frederikshavn/Læsø hylder det arbejdende folk

Enhedslisten Frederikshavn/Læsø hylder det arbejdende folk

1. maj 2021 - kl. 6:53 - af

1.maj i Frederikshavn og Læsø kommuner.

Synet af fagbevægelsens faner, duften af lune vafler, smagen af økologiske fadøl og lyden af solidaritet – det er hvad mange borgere i Frederikshavn Kommune, normalvis forbinder med 1. maj bl.a. på Knivholt.

I Danmark 1890, gik det arbejdende folk for første gang på gaden, for at demonstrere og kæmpe for retten til ”8 timers arbejde, 8 timers fri og 8 timers hvile”, hvilket først blev indført i 1920. Siden da har vi set mange forbedringer, men i de seneste årtier, har vi været vidner til forringelser i vores velfærdssamfund.

Blandt disse forringelser kan nævnes voldsomme nedskæringer i omsorgsfagene, større ulighed blandt befolkningen både økonomisk og socialt samt en uambitiøs klimapolitik, der uundgåeligt får drastiske konsekvenser for os alle. Derfor er det nødvendigt at investere i forebyggende indsatser. Indsatser der sikrer sunde arbejdsmiljøer i både den private og offentlige sektor – altid i samarbejde med de røde fagforbund. Fremmer lighed for alle både i forhold til løn, sundhed, uddannelse mm., samt en fremsynet og ansvarlig klimapolitik.

Vi i Enhedslisten Frederikshavn/Læsø vil gerne takke og hylde det arbejdende folk, som på trods af drastiske forandringer i vores hverdag, stadig har formået at løfte de mange alsidige opgaver, der er i det danske samfund – et VELFÆRDSSAMFUND, som vi bør styrke og værne om.

I Enhedslisten ser vi frem til at byde velkommen til dialog i Enhedslisten Frederikshavn/Læsøs partilokale Ø’en, som kan findes på Th. Bergsgade 8 i Frederikshavn.

Vi tager imod henvendelser om stort og småt fra borgere i Frederikshavn/Læsø kommuner, og hjælper hvor vi kan. Henvendelser sendes på mail frederikshavn@enhedslisten.dk

Med ønske om en rigtig god 1. maj til alle!

Rød-grønne kamphilsner

Arbejdsudvalget Enhedslisten Frederikshavn/Læsø

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten Frederikshavn/Læsø hylder det arbejdende folk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger