Gratis retshjælp åbner i Frederikshavn

Gratis retshjælp åbner i Frederikshavn

14. maj 2021 - kl. 8:30 - af

Indbyggerne i Frederikshavn Kommune kan snart få gratis, professionel retshjælp, når Råd til Ret åbner. Bag initiativet står KFUM’s Sociale Arbejde, som med støtte fra Civilstyrelsen under Justitsministeriet vil skabe større retssikkerhed og lighed i samfundet.

– Vi oplever et stort udækket behov for retshjælp mange steder i Danmark. I KFUM’s Sociale Arbejde har vi til formål at skabe værdige kår for mennesker, bl.a. ved at mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi gerne være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet, siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejde.

KFUM’s Sociale Arbejde opretter derfor i sensommeren 10 nye juridiske rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark under overskriften Råd til Ret.

Rådgiverne er alle jurister eller jura-studerende, som arbejder frivilligt. Til de nye rådgivninger søger KFUM’s Sociale Arbejde derfor interesserede frivillige, og 1-3 lønnede jurister til opstart, drift og koordinering af retshjælpen.

Hvis du har brug for retshjælp eller er interesseret i at arbejde i Råd til Ret, kan du læse mere på hjemmesiden www.kfumsoc.dk/raadtilret

Råd til Ret drives af KFUM’s Sociale Arbejde, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med 850 ansatte og 2.350 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 160 institutioner og sociale tilbud.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis retshjælp åbner i Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger