Lokalt islæt på det regionale kulturområde

Lokalt islæt på det regionale kulturområde

15. maj 2021 - kl. 8:13 - af

Frederikshavn Kommune sender på vegne af den Nordjyske Kulturaftale, KulturKANten, en opfordring til lokale kulturaktører, kulturinstitutioner og kulturtalenter om at sætte sit præg på det regionale kulturliv. 

Den 20. maj 2021 er der online informationsmøde om to nye puljer. Puljerne retter sig begge mod krydsfeltet kultur og sundhed, og er del af en bredere satsning i den nordjyske kulturaftale. Undersøgelser fra blandt andet WHO viser at kunst og kulturelle aktiviteter har en betydning i forhold til sundhed, trivsel og livskvalitet, og med puljerne gives mulighed for at støtte løsninger der kobler kulturområdet på problemstillinger omkring stress, angst, andre psykiske lidelser eller ensomhed.

Fire dage senere – den 24. maj 2021 – er der frist på at søge ind til ”kunstøjeblikke” til Kulturmødet på Mors. Kunstøjeblikke er små enkeltstående performances, der tilsammen udgør et samlet værk, der kan opleves fra gaden, mens Kulturmødet finder sted i august måned. Publikum møder fx opera fra balkoner, musik i butiksvinduer, skuespil fra altaner og artister på gadeplan. For at søge om at blive optaget til Kunstøjeblikke skal man have sit eget materiale. Efter fristen udvælges 15-20 kunstnere.

Anette Ravnholt, Centerchef for Kultur og Borgerservice udtaler: ”Frederikshavn Kommune er med i den nordjyske kulturaftale, og vi opfordrer derfor kommunens kulturliv til at sætte sit præg på det regionale kulturliv, enten ved at søge om at blive et ’kunstøjeblik’, eller blive nysgerrig på puljerne med henblik på at søge midler efterfølgende. Vi ser det som en oplagt mulighed for at vise, at kulturområdet længst mod nord er med på kulturområdet på regionalt plan”.

Flere oplysninger om begge initiativer findes på www.kulturkanten.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalt islæt på det regionale kulturområde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger