Venstre holder Grundlovsmøde på Sognefogedgården

Venstre holder Grundlovsmøde på Sognefogedgården

16. maj 2021 - kl. 10:19 - af

Som noget nyt holder Venstre i Frederikshavn Kommune i år Grundlovsmøde på museet Sognegården i Frederikshavn, som er et historisk sted for Venstre.

Ved mødet vil August og Camille Nielsen, der er forældre til den tidligere ejer af gården, venstremanden Peter Munk, komme med et oplæg om gårdens historie samt stå for en rundvisning på stedet.

Grundlovsdag er som bekendt den 5. juni. Det er gratis at deltage for alle, som har lyst, men af hensyn til Covid-19 samt kaffe og kage bedes man forud tilmelde sig hos lars@mellemkjaer.dk.

Arrangementet starter kl. 13 og talere er byrådsmedlem og V-borgmesterkandidat til kommunalvalget i november, Mette H. Hardam, folketingsmedlem og formand for Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen, samt Venstres spidskandidat til Regionsrådsvalget, Mads Duedahl.

Sognefogedgården kan med sikkerhed føres tilbage til 1713, hvor den nævnes første gang. Men den antages at være en gammel rålingsgård fra 1400-tallet og en af de sidste parallelgårde i Vendsyssel. Gården var fæstegård under Knivholt Hovedgård. Gården er en af de få rester af det gamle Vester-Flade i det, som før var Fladstrand (nu Frederikshavn).
Jorden under gården har aldrig været dyrket, så den kan muligvis føres helt tilbage til middelalderen eller endnu før.

Sognefogedgården er det eneste sted i Frederikshavn, hvor man kan opleve, hvordan den almindelige frederikshavner boede for 100 år siden. Gården er i dag museum med datidens inventar og står, som da Peter Munk ejede den, og den ser ud som omkring år 1900. Peter Munk døde i 1990 uden at blive gift og uden arvinger.

Gården er et godt sted, hvis man er interesseret i at få indblik i tidligere tiders liv på landet i starten af 1900-tallet. Link til Sognefogedgården: www.sognefogedgaarden.dk. Adressen er Mellergårdsvej 3.

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre holder Grundlovsmøde på Sognefogedgården' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2023 FrederikshavnsAvis.dk - lokale nyheder fra Frederikshavn

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger